Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan temasları kapsamında Gürcü mevkidaşı Giorgi Kvirikashvili ile görüştü. Yıldırım ve Kvirikashvili, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, “İki dost komşu ve stratejik ortak olarak geniş bir gündem çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantı son derece verimli ve başarılı olmuştur. İlişkilerimizin bütün boyutlarını her iki ülkenin ilgili bakanları detaylı bir şekilde ele almış ve önemli kararlar verilmiştir. Bu kararların sonuçları önümüzdeki günlerde çok daha iyi bir şekilde anlaşılacaktır” dedi.
Gürcistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısının ilkinin Türkiye’de gerçekleştirildiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, “Ülkemizde meydana gelen alçak darbe girişiminden hemen 3 gün sonra Ankara’da yapmıştık. Toplantı bizim için çok anlamlıydı. Büyük bir darbeyi başarıyla def ettikten sonra Gürcistan Başbakanının Türkiye’ye gelip bizimle dayanışma içerisinde programını değiştirmeden bu toplantıyı gerçekleştirmesi bizim için unutulmaz bir anıdır. Bu sefer Gürcistan'da yaptığımız ikinci toplantıda diplomatik ilişkilerimizin yeniden tesis edilmesinin 25'inci yılına rastlıyor. Bu bakımdan bu toplantıyı önemsiyoruz. 25 Mayısta Gürcistan’ın milli günü. Bu vesileyle Gürcistan’ın milli gününü de tebrik ediyorum”

“Ticaret hacmimizi iki katına çıkarma potansiyelimiz mevcuttur”

Başbakan Yıldırım, “Soğuk savaş döneminde, birbirine rakip iki blok içinde yer alan Türkiye ile Gürcistan 25 yıl gibi kısa süre içerisinde başka ülkelerin yüzyıllar boyunca ulaşamadığı noktaya hakiki bir dostluğa ve stratejik ortaklık seviyesine ulaşmıştır. Nitekim bugün Türkiye ile Gürcistan arasında hemen hemen siyasi hiç bir sorun bulunmamakta ve bir çok alanda da kapsamlı iş birliği mevcuttur. Ekonomik alanda Türkiye son on yıldır Gürcistan’ın birinci ticaret ortağıdır. Bu daha başlangıçtır. Ticaret hacmimizi karşılıklı olarak iki katına çıkarma imkanı ve potansiyelimiz mevcuttur. Pasaportsuz iki ülke vatandaşlarının birbirlerini ziyaret etmesi, ülkelerimizi, milletlerimizi birbirine yakınlaştıran en önemli karardır. Türkiye ile Gürcistan geride bıraktığımız çeyrek asır içinde coğrafyanın şart koştuğu komşuluğu gerçek anlamda dostluk ve stratejik ortaklığa dönüştürmeye başarmıştır” açıklamasını yaptı.