Bariyer Sistemleri, alışveriş merkezlerinde, sanayi bölgelerinde, plazalarda, sitelerde, iş yerleri gibi kişi ve araç trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kontrol sağlayarak karmaşayı azaltır.

İsteğe bağlı olarak manuel ve otomatik olarak kullanılabilen Bariyer Sistemleri, Kartlı Geçiş Sistemleri, HGS Sistemleri, Plaka Tanıma Sistemleriile uyumlu olup entegre çalışabilmektedir.

Bariyer Geçiş Sistemlerinin uygulama alanlarına ve kullanım amaçlarına uygun olacak şekilde özelliklere sahip Kollu Bariyerler, Mantar Bariyerler, Blok Bariyerler, Yer Tuzağı gibi çeşitleri vardır.

Bariyer Sistemlerinin sunmuş olduğu avantajların başında kullanıldığı alanlarda giriş çıkış güvenliği sağladığı gibi otopark girişlerinde uzun kuyrukların olmasını engelleyerek trafiği istenilen tarafa yönlendirir ve zaman tasarrufu sağlar ve kontrol noktalarında insan maliyetlerini azaltır. Otopark Otomasyon Sistemlerinde etkin rol alarak araçların hangi günde, saatte, otopark içerisinde bulunan yoğunluğun ne oranda olduğunu bilgisayar sistemleri vasıtasıyla hızlı ve kolay bir şekilde raporlama imkanı sunarak park yeri optimizasyonu ve planlaması yapabilmektedir.

 

BARİYER SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Geçiş Kontrol Sistemlerikonusunda bilgi ve donanıma sahip kişiler tarafından yapılan Keşif Ve Projelendirme sonucunda seçilecek olan Kollu BariyerSisteminin sahip olması gereken özelliklerin belirlenmesi gerekir.

90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu 90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu

Seçilecek olan Bariyer Sistemini oluşturan bileşenlerden olan montaj pleyti ve gövdesi çürüme ve paslanmaya karşı tam korumalı alüminyum gövdeye sahip elektrostatik boyalı olup dış etkenlere karşı dayanaklı olması gerekir.

Bariyer Koluise araçların ve insanların güvenliğini sağlamak amacıyla elastik yapıya sahip bir maddeden imal edilmelidir. Bariyer kolunun gece daha net görünesi amacıyla reflektör kaplamalı olması gerekir.

Geçiş Kontrolüsağlayacak olan Bariyerler kullanılacağıalandaki araç yoğunluğuna karşı dayanıklı kontrol kartına ve mekanizmasına sahip olması gerekmektedir.

Bariyerin açılıp kapanma sürelerinin kullanım amacına uygun olmalı ve ayarlanan süre içerisinde otomatik kapanma özelliği taşımalıdır.

Bariyer kapanırken altında herhangi bir cisim olması halinde bunu otomatik olarak algılamalı ve sahip olduğu emniyet fotoseli sayesinde kapanmadan geri açılması gerekir.

Bariyer kolunun kullanım alanına göre 4 m’yi geçmesi durumunda destek çatalı takılmalıdır, bu şekilde bariyerin daha kullanışlı ve uzun ömürlü olması sağlanır.

Aracın çarpması gibi dış etkenlerin bariyerde oluşturabileceği hasarı minimuma indirmek amacı ile bariyer kollarının belirli yerlerinde kırılma noktaları olması gerekmektedir.

Acil durumlarda Bariyer Sistemine emniyet fotoseli bağlanmalıdır ve manuel kullanabilme imkanı sunmalıdır.

Bariyer Sistemlerinin kontrol devresi Kartlı Geçiş Sistemleri, HGS Sistemleri, Plaka Tanıma Sistemleri, Acces Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri gibi sistemler ile uyumlu çalışabilecek şekilde imal edilmiş olmalıdır.

Söz konusu oluşabilecek bir elektrik kesintisine karşı bariyerin içerisinde akü devresi ve akü olması bulunması gerekir.

Sistemi satın alırken üretici firmanın ürün imalat kapasite raporu talep edilmelidir ve sistemi oluşturan tüm bileşenlerin ISO / TSE belgelerine sahip olması gerektiğine özen gösterilmelidir.

Hizmeti satın alınacağı firmanın ürün ve hizmet garantisi sunması gerekmektedir. İlerde doğabilecek teknik bir arıza ve ya bakımda servis, bakım ve onarım hizmeti sunması gerekmektedir.

Gazi Information Teknoloji, Bariyer Geçiş Sistemleriile güvenli ve uygun maliyetli çözümler sunar.”