BALKANSİAD merkez toplantı salonundaki program, Tekstil Komitesi Başkanı Veda Girgin Eroğlu başkanlığında komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya ayrıca Uludağ Üniversitesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Tan Ekren, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Sayman Üyesi Kasım Altay ve Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Tekstil Komisyonu üyesi Melih Türman katıldı.

Bursa’da tekstil sektörünün markalaşma, kalifiye personel ve zaman zaman sektörde yaşanan firma enflasyonun gündeme geldiği toplantıda komite başkanı Veda Girgin Eroğlu,  sektörün sorunlarına yönelik sonuç odaklı çalışmalar yapmak istediklerini belirterek bunun için gerekli projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Hockenberger, “öğrenci buluşmaları sektöre olumlu yansır”

Programda konuşan Uludağ Üniversitesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, tekstil mühendisliği bölümünün ilk yıllardaki cazibesini yakalaması adına sektör temsilcilerinin öğrencilerle bir araya gelmesi ve onları destekleyici çalışmalara imza atmalarının önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aslı Hockenberger, “öğrencilerle gerçekleştirilecek buluşmalar, onların motivasyonunu artıracaktır. Bu da sektörün daha nitelikli ve istekli personele erişmesini sağlayacaktır” dedi.

Erken, “verimlilik, çevre, ekonomi ve insan konuları ele alınacak”

Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Tan Ekren, programda Kimya Mühendisleri Odası ve Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubeleri tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenecek ulusal ve uluslararası tekstil teknoloji ve kimyasındaki son gelişmeler sempozyumuna ilişkin bilgi verdi. Sempozyum için BALKANSİAD üyelerinin desteğini isteyen Erken, “3 gün sürecek sempozyum bu yıl, ‘verimlilik, çevre, ekonomi ve insan’ konu başlıklarını ele alacak. Sempozyuma ulusal ve uluslararası birçok akademisyen katılacak” diye konuştu.

Veda Girgin Eroğlu, “sektörün sorunlarına çözüm arayacağız”

Toplantı sonunda konuşan BALKANSİAD Tekstil Komitesi Başkanı Veda Girgin Eroğlu, “BALKANSİAD olarak sektörün sorunlarına el atmak adına öncelikle Bursa’da Tekstil mühendisliği bölümü öğrencileriyle iletişime geçerek onların sektöre angaje olmalarını ve mesleği daha fazla benimsemelerini sağlamak için bir program gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki ay içinde öğrencilerle bir üyemizin tekstil fabrikasında bir araya geleceğiz. Böylelikle sektörün kalifiye personel sıkıntısında yaşadığı nitelik sorununa çözüm aramış olacağız. Öte yandan hem sektörümüz için hem de Bursa için önemli bir yere sahip olan ve bu yıl 15’incisini düzenleme başarısına ulaşmış tekstil sempozyumuna da gerekli desteği sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.