Eda ÖZATA-Semih ŞAHİN

AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘45. Danışma Meclisi’ siyasilerin akınına uğradı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanlarının yanı sıra geçmiş dönem bakanlık ve milletvekilliği yapmış isimler de hazır bulundu. Danışma Meclisi toplantısının basına açık kısmında gündem yeni anayasa çalışmaları ve referandum süreci oldu. Yeni anayasa çalışmaları üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'nin millet iradesinden korktuğunu söyledi. Referandum süreciyle ilgili AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nı sahalara davet eden Müezzinoğlu, "Girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bu süreci vatandaşa en iyi ve en düzgün şekilde anlatarak Cumhurbaşkanımızla beraber omuz omuza dik bir şekilde yürüyeceğiz" dedi.

VESAYET ZAYIFLAYACAK MİLLET GÜÇLENECEK

Referandum sürecini 'milletin kaderi' olarak adlandıran ve değişecek bu sistemle vesayet odaklarının artık amacına ulaşamayacağını dile getiren Müezzinoğlu, CHP'nin millet iradesine gitmekten korktuğuna da değindi. Gelecek sistemin milletin kaderini değiştirecek kadar hayati önem arz ettiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Çok önemli ve çok hayati bir referandum sürecindeyiz. 2002’den bu yana milletimizin huzuruna 11 defa gittik. Bu 11 seçimi terazinin bir kefesine koyup bu milletin kaderini, milli iradesini değiştirecek olan bir sistem. Yani kefenin birinde 11 seçim, diğerinde önümüzdeki referandum… Bu kadar hayati bir süreç. Bu AK Parti veya Milliyetçi Hareket Partili vatandaşlarımızın seçimi değil, topyekûn milletin kaderiyle ilgili bir seçimdir. Bugüne kadar parlamenter sistemle kapalı kapılar arkasında, vesayet odaklarıyla milletin ümüğünü işine geldikleri zaman sıktıkları bir sistemden, ipin ucu milletin eline geçtiği bir cumhurla başkanını buluşturduğu, cumhurun başkanına hesap sorduğu güçlü bir sistemin arifesindeyiz. Artık vesayet odakları zayıflayacak, millet güçlenecek. Dolayısıyla CHP son 30 yıldır milletten korkuyor ve milletle ilgili ne varsa onu vesayet odaklarına, güç odaklarına götürüyor. Ama ne yaparsa yapsın artık çocukları korkutan anlayışı millete yansıtmaya güçleri yetmeyecek. Çünkü bu milletin, Cumhuriyet Halk Partili seçmen de dahil vizyonu Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanından da, yönetiminden de daha ileride" diye konuştu.

MİLLETİN TERCİHİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE

Referandum sürecinin olumlu geçmesi halinde Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha iyi olacağına işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Milletin hak ve hukukunu korumak esasında siyasetçinin görevi değil. Milletin hak ve hukukunu koruması gereken yer varsa o da Cumhuriyet Halk Partisi’ne göre vesayet odaklarıdır. Ama AK Parti kurulduğu gün, muhtar bile olamazsın denilen, bugün de cumhurun başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan bir cümle söyledi; ‘Ey vesayet odakları, ey vesayet odaklarının yanında duran ve onların sözcülüğünü yapan siyasiler, Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’. Bugüne kadar bu anlamda çok müthiş mücadeleler verdik. Milletten korkmuyorsan, milletin hak ve hukukunu koruyan, milli iradeyi merkeze alan parlamenter sistemle ilgili önerileri getir. Hiç tartışmayalım, hepsini milletin önüne sunalım. Milletimiz de hangisinin üzerine ‘evet’ mührünü vuruyorsa başımızın üzerinde yeri var. Peki Kılıçdaroğlu ne dedi? Sesi çıkmadı. Çünkü öyle bir sistem önerisini yapamaz. Öyle bir sistem önerisi ancak bugünkü sistem önerisi olur. O da ipin ucunun vesayet odaklarının elinde olduğu bir sistem oluyor. Biz gençlerle, kadınlarımızla, tüm AK Parti kadrolarıyla cumhurla beraberiz. Cumhurun başkanıyla yan yana omuz omuza yolumuza devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizin yarınları, bugünden daha güçlü olacaktır."

“Milli iradeyi temsil edeceğiz”

2002’den bu yana önemli süreçleri hep birlikte atlattıklarını dile getiren AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, "2002, 2004, 2007 bizler için çok önemliydi. Yani her zorlu virajı başarıyla tamamladık. Şimdi de önümüzde yine çok önemli bir süreç var. Ben inanıyorum ki bu önümüzdeki süreç başarımızı taçlandıracaktır. Çünkü getirmek istediğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, milli iradeyi temsil eden, koalisyonları ortadan kaldıran sistem olacaktır. Anayasa milli iradeyi temsil etmelidir. Biz diyoruz ki vesayet zincirini kırdık, en küçüğünü de koparacağız ve Allah’ın izniyle bu referandumda hep beraber milli iradeyi temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

“Yolu daha hızlı katetmek için…”

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da, konuşmasında, yapılan işlemlerde hızlı yol katedilmesi açısından anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiğine değinerek, şunları söyledi: "Partimiz halkımızla birlikte önüne çıkan bütün krizleri fırsata dönüştürmeyi bilmiş, dertleri bertaraf etmiş ve yoluna devam etmiştir. Yoluna devam ederken daha hızlı yol katetmek için bir anayasa değişikliği paketini milletimizin önüne götürüyoruz. Çok değerli iki parti bu konuda anlaşmış, uzlaşmaya varmış ve milletimizin önüne böyle bir seçeneği sunmuştur. Bizim beklentimiz tabii ki yüksek bir oranda milletimizin teveccühüdür."

“Kazanan yine biz olacağız”

Süreçten başarıyla çıkacaklarına inandığını ve kazanan tarafın kendileri olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise "Kadrolarımız güçlenerek devam ediyor. Her seçimden başarıyla çıkıyoruz ve şimdi de önümüzde önemli bir süreç var. Başkanlık sistemi seçimleri var. Bu bizim için kolay bir değişiklik. Çünkü 12. defadır böyle bir imtihana çıkıyoruz. Halkımızla yüz yüze geliyoruz. Bugüne kadar halkımızla mücadele edenlerle mücadele ettik. Onun için de hep galip çıkıyoruz. İnşallah bu defa da yine galip çıkacağız. Yine kazanan biz olacağız" diye konuştu.

Gençlere 3 nasihat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Birlik Vakfı Ahmet Aktaş Öğrenci Yurdu öğrencileri ile sohbet etti. Gençlerin yarınlara üç erdemle hazırlanması gerektiğini belirterek, bunlardan birinin öz değerlerine sahip çıkmak olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, binlerce yıllık kültürümüz ve dinimizden gelen değerlerle birlikte yaşamanın önemine değindi. Müezzinoğlu, gençlere dünyaya, topluma saygı duyan nesiller yetişebilmesi için bireylerin önce kendilerine saygılı olmaları gerektiğini öğütledi. Müezzinoğlu, gençlerin kendilerini her alanda yetiştirip geliştirerek özgüvenle yarınlara hazırlanmaları gerektiğinin altını çizerek, “Dünya ile mücadele edip, güçlü olmak istiyorsanız çalışkan ve özgüvenli olmak şart. Bu, bireylerden başlar. Gençlerimiz kendilerine güvenmeli ve girişken olmalıdır. Bakın 1970’li yıllara döndüğümüzde bu sıralardan ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’lar çıktı. Çok lider buna cesaret edemedi ya da edenlere destek olamadı. Ama o bu gerçeği dile getirebildi. İşte bu ancak eğitimin, çalışmanın özdeğerlerle harmanlanması ile gerçekleşir” dedi.

TAHIL DEPOSUNDAN KÜLTÜR MERKEZİNE

‘Abdal’ hayat buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan Abdal Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Vali İzzettin Küçük, Bursa milletvekilleri Cemalettin Kani Torun ve Zekeriya Birkan, Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz da hazır bulundu. Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırmak adına ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Cumhuriyet döneminde tahıl deposu olarak kullanılan ancak uzun yıllar ihmal edilip adeta harabeye dönen bu yapının restorasyon çalışmalarının ardından eski ihtişamlı günlerine döndü. Abdal Kültür Merkezi, içerisinde toplantıların yapılacağı, galerilerin bulunacağı, kütüphanesi ile bilimsel toplantıların yapılacağı bir merkez olarak hizmete açıldı” dedi.

OSMANGAZİ’YE TEŞEKKÜR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da tarihi bir yapıyı restore ederek Bursa’ya kazandıran Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu tarihi bina Osmangazi Belediyemiz tarafından restore edilerek çok güzel bir mekan haline getirilmiş. Bu merkez inşallah hayırlı hizmetler yapacak bir yer olur. Burada emeği olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Abdal Kültür Merkezi hizmete açıldı.