Semih ŞAHİN

Uludağ'ın Sarıalan mevkiinde Osmangazi Belediyesi'ne ait Taşkonak tesislerinin açılışını yapan Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra aynı bölgedeki Sarıalan hizmet binası ile 17 çeşmenin açılışını yaptı. Uludağ’la ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Uludağ'da muhteşem bir dönüşümü 2011 yılında başlattık. Burada kamu kurumlarının yapıları vardı. Bunların çoğu kaçaktı. Kamu kurumlarının burada işletmecilik yapması, otelciler ve özel sektör açısından uygun değildi. Biz bunların yıkımıyla işe başladık. Önce kendi bakanlığımıza ait olan Devlet Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Müdürlüğü'nün binalarını yıktık. Ancak buradaki otelciler de zaman içinde mevcut otellerinin yanına kaçak tesisler yapmışlar. Bunlara zamanında dikkat edilmemiş. Bizim dönemimize kadar kimse bunları fark etmemiş veya fark etmiş, fakat göz yummuş. Otelcileri toplayarak dedim ki, 'Biz Uludağ için imar planı hazırladık. Burası için çok güzel bir dönüşüm projemiz var. Ya yapılan bu kaçak yerleri yıkar bizim hazırladığımız projeye uygun hale getirirsiniz, biz de size gerekli kolaylığı gösteririz. Ama bize karşı koyarak istediğimizi yaparız diyorsanız, biz de yıkar geçeriz' dedik. Hakikaten çoğunu da yıktık” dedi.

Fark farkedilecek

Uludağ'ı dünya çapında bir merkez haline getirmek istediklerini belirten Eroğlu, "Burada çöp kutuları bile özel olacak. Baştan aşağı her şey özel olacak. Binaların cephe kaplamaları özel olacak. Burada koordinasyon içinde çalışıyoruz. Eski Uludağ ile yenisi arasında çok büyük fark var. Otellerin bir kısmı yıkılacak, bir kısmı da tadilat yapacak. Otel sahipleri kaçak ilave yapıların birçoğunu yıktı. Kaçak yapıları yıkmayanları da teslim aldık. Yıkmayanlara 'Getir anahtarı' dedim. Mecburen getirdi. Onların kim olduğunu söylemeyeyim. Ayıp olur şimdi. Netice itibariyle yıkmayanı biz yıkarız. Burada mahkeme süreci bazen devam edebiliyor. O süreç bizi geciktiriyor" dedi.Eroğlu, Uludağ'la ilgili yaşanan yetki karmaşasından belediyelerin dert yandığının hatırlatılması üzerine, "Yetki bizde. Belediye başkanlarımız yıkacaklarsa buyursunlar kaçak otelleri yıksınlar. Ama yetki bizde. Zaten belediye başkanlarımız ile birlikte çalışıyoruz. Kaçak yapılarla birlikte mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BURSA’DA 14 YATIRIMIN TEMELİNİ ATAN BAKAN EROĞLU:

Darbeyi rüyasında bile göremeyecekler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'da 258 milyon liralık toplam 14 tesisin temelini attı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplu temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 7 baraj, 6 baraj-gölet sulaması, 1 taşkın koruma tesisinden oluşan 14 tesisin temelini attı. 15 Temmuz hain darbe girişiminden bahsederek konuşmasına başlayan Eroğlu, “Bursa’da FETÖ terör örgütünden biri yakalandı. Onun cebinden çıkan bir liste çok işe yaradı. O liste sayesinde hainlerin çoğunu yakaladık. Bursa 15 Temmuz hain darbe girişiminde dimdik ayakta durdu. Artık bundan böyle hiç kimse darbeyi rüyasında bile göremeyecek” dedi.

TELEKONFERANSLA HOCAKÖY BARAJININ TEMELİNİ ATTI

Konuşmaların ardından müteahhit firmalardan yatırımları bir an önce bitirmeleri konusunda söz alan Bakan Eroğlu, telekonferans sistemiyle bağlandığı İnegöl’deki Hocaköy barajının temelini attı. DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınmasıyla 18 bin 450 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, yılda 28,38 milyon metreküp su teminiyle 250 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. 27,377 milyon metre küp su depolanacak.

Uludağ Bursalıların…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, 14 tesisin temelini attığı Bursa ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki makamında görüşen Başkan Altepe, Bursa’nın gelişiminden bahsetti. Bakan Eroğlu, Bursa’nın Uludağ’ı önemsediğini bildiğini söyleyerek, “Uludağ için ne istiyorsanız yapın, Uludağ Bursalıların… Uludağ Ankara’ya gelemiyorsa, Uludağ’a biz geliriz. 4-5-6 Mart 2017 tarihlerinde Uludağ’ın vizyonu ve turizmiyle ilgili ‘Hedef 4 Mevsim Uludağ’ çalıştayı gerçekleştirelim. Dünyanın turizm merkezi, Uludağ” şeklinde konuştu.

Bahçeli 'Devlet' adamlığını gösterdi

Gün boyu Bursa programı devam eden Veysel Eroğlu'nun son durağı ise Valilik makamı oldu. Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Eroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başkanlık sistemine dair sorulan soruyu cevaplayan ve Devlet Bahçeli'ye teşekkürlerini sunan Eroğlu, "Liderler anlaştı. Sayın Devlet Bahçeli büyük bir devlet adamlığı örneği gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Türkiye için Cumhurbaşkanlığı sistemi çok elzemdir. Türkiye'nin artık istikrarlı bir şekilde yönetilmesi şarttır. Bunun içinde Cumhurbaşkanlığı sistemi gereklidir. Görüşmeler devam ediyor. Yeni anayasa taslağı için gün veremeyeceğim. Müjdeyi sayın Başbakanımız verecektir" dedi.

HİÇBİR ŞEHİR SUSUZ KALMAYACAK

Barajlardaki doluluk oranları ve şehirlerdeki su sıkıntılarına yönelik açıklama yapan Veysel Eroğlu, susuz bir şehir kalmaması için her ilde tedbir aldıklarını dile getirdi. Türkiye'de hiçbir şehri susuz bırakmayacaklarının altını çizen Eroğlu, "Büyükşehirlerde su açısından bir sıkıntı yok. 2007 yılında Bursa'da acil durumlar için 50 adet kuyu açmıştık. Onlar şu anda kullanılmıyor. Barajlarda seviyenin en düşük olduğu dönem Ekim ve Kasım aylarıdır. Yağışlı dönemlerde suyu biriktiriyoruz, yaz aylarında da biriktirdiğimiz suları kullanıyoruz. Barajların doluluk oranı önemli değildir. Su sıkıntısı ortaya çıktığı anda barajlardaki sular kullanılır ve barajlardaki su seviyesi düşer. Barajların yapılma mantığı budur zaten. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye'de hiç bir şehri susuz bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti başka bir noktaya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset ve bu demokratik siyaseti yapma noktasında AK Parti'nin artık başka bir noktaya geldiğini söyledi. Bursa’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bursa İl Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Albayrak, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir süreçten geçtiğini söyledi. Albayrak, bu programların 15 Temmuz'dan sonra başka bir anlam kazandığını belirterek, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset ve bu demokratik siyaseti yapma noktasında AK Parti artık başka bir noktaya geldi, başka bir mana ifade ediyor. Artık sadece bir siyasi parti için değil bu milletin bekası için siyaset yapmak, gerektiğinde sokağa çıkıp tankların önünde hayatını umursamadan bu ülkenin geleceği için dimdik bir duruş sergilemek AK Partili olma noktasında başka bir anlam ifade ediyor" dedi.Siyaset Akademisi derslerinin dolu dolu geçtiğini dile getiren Albayrak, "Siyasetin duayeni elhamdülillah ülkemizin başında duruyor. Cumhurbaşkanımız ülkesi, milleti için bir dava şuuruyla ülkemizi muasır medeniyetler mertebesine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyor ve bu noktada rol model olarak bize ders noktasında öğretiyor" ifadelerini kullandı.