Ahmet KUNDAKCI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa medyasıyla bir araya geldi. Vali İzzettin Küçük, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Müfit Aydın, İsmail Aydın, Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç’in de katıldığı toplantıda önceliklerinin Bursa olmakla birlikte tüm ülkeye hizmet verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Aşkımızın özü Bursa’dır” diyerek pozitif bir ayrımcılığı belirtmeyi ihmal etmedi. Bursalı gazetecilerin, hemşerilerinin daha önce olduğu gibi şimdi de kendilerine destek olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Medyanın gücü malumdur. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın sokak çağrısını anında millete ileterek demokrasi adına çok önemli bir görevi yerine getirmiştir. Milli iradenin sesi olmuştur. Bizin inancımızı ilkeli ve bağımsız medya her zaman demokrasinin vazgeçilmez bir ayağıdır. Ama 15 Temmuz’da tüm dünya yalan ve kirli bilgileri aktarırken bizim medyamız dünyaya bu işin nasıl olması gerektiğini göstermiştir” dedi.

İL BAŞKANLIĞI ÜZERİNE

Değişim, dönüşüm ve metal yorgunluğu gibi cümleleri son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça kullandığını dile getiren Çavuşoğlu, “Bizde teşkilat görüşleri alındı. Kanaat önderleriyle görüşüldü. Milletvekilleri ve belediye başkanlarının fikirlerine danışıldı. Şimdi 2019 yılında yapılacak üç seçime hazırlanıyoruz. Sonuçta en doğru olduğuna inanılan karar verilecek ve il başkanımız belli olacaktır” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM SIKINTISINA ANKARA KAYNAKLARI

Ulaşım konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Çavuşoğlu, sosyal barış, refah ve huzur kenti Bursa’da ulaşım tabiî ki çözülmesi gereken bir sorundur. Bu konuda geçtiğimiz hafta Ankara’da başkanımızın da katıldığı bir toplantı düzenledik ve merkez kaynaklarından ne kadar aktarım yapabileceğimizi konuştuk. Hele ki İstanbul, Bursa, İzmir hattıyla şehrimizin artık her yere daha kolay ulaşılır hale gelmiş olması bu sorunun ortadan kalkması gerektiğinin belgesidir. Bursa cazibeli ve bereketli bir kenttir. Ama unutmayalım ki her yıl da 65-70 bin de göç alan bir kenttir. Maalesef Bursa’da bazı hizmetleri sunmak için yıkmak gerekiyor. Bu da kaynak sıkıntısına neden oluyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarında ulaşımı ayrı tutmak mümkün değildir. Bursa’ya nefes aldıracak projelere hep beraber imza atacağız” şeklinde konuştu.

Soydaş’a 53 TL’ye sağlık sigortası

Yurt dışında yaşayan soydaşların sosyal haklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi 53 TL prim ödeyen soydaşlarımız Türkiye’nin güvencesi altındadır. Bu haktan yararlanması için Türkiye’de yaşaması şart değildir açıklaması yaparken bu prim olayında emeklilik durumunun söz konusu olmadığını da hatırlattı ve sadece sağlık şemsiyesi için geçerli olduğunu dile getirdi.Ülkemiz dışında yaşayan ve özellikle de Batı Trakyalı bir ailenin çocuğu olarak bu sorunlarla yıllarca ilgilendiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Sadece Balkan değil tüm coğrafyalarda yaşayan soydaşlarımızla iletişim kanallarını açık tuttuk. Siyaset insanla iletişim sanatıdır ama bizbu işleri yaparken hep Allah rızasını gözettik” ifadesini kullandı.

CHP akıl tutulması içinde

Bir soru üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çaresiz bir şikayet hastalığına tutulduğunu iddia eden Çavuşoğlu, "Milletimizin yanında durmadıkları gibi her fırsatta bizi yabancılara şikayet ediyorlar. Bu anlayış ülkenin yönetimine ne katkı koyar ki. Adeta bir acizlik içerisinde kıvranıyor. Ülkesinden ve milletinden kopuk bu anlayış milletimizi de, bizleri de üzmekte. Siyasette tek doğru adres millettir; bunu da onlar öğrenemedi" diye konuştu.

BU SÖZLER VİCDANSIZLIKTIR

Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdüren Çavuşoğlu, ‘Suriyeliler artık geri gitsin’ diyen bir lider için ancak akıl tutulması yaşıyor diyebileceğini ifade ederken, “Birisi ona cimcik atsın. Ne söylediğini bilmiyor. Bu sözler vicdansızlıktır" dedi. Türk Milleti'nin tarih boyunca bütün mazlumlara kapısını açtığını dile getiren Çavuşoğlu, Mevlana'nın ‘Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ sözlerini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: "1989'da yüzbinlerce Bulgaristan göçmeni soydaşımız buraya sığındı. Onlar için de mi geri dönsün diyeceksiniz. Tarihten bu yana İspanya'daki Endülüs Müslümanları Engizisyon Mahkemeleri'nde yargılandığında buraya biz el uzattık. Yahudiler din değiştirmeye zorlanırken inançlarını özgürce yaşamaları için kendilerine açılan kapı biz olduk. Ve daha neler neler… Sınırımızda yaşanan dramlarda yine kapılarını açan biz olduk. Bu bir kültür meselesidir. Siz kendinizi bu kültüre ait hissediyorsanız böyle düşünemezsiniz. Ama bu kültüre ait hissetmiyorsanız farklı düşünürsünüz.”

Bakan olduğumu TV’den öğrendim

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, kendisine verilen görevi TV’den öğrendiğini belirterek, “Bir beklentim yoktu ama nasip oldu. Beklemiyordum, grup odamızda basından izlerken öğrendim” dedi. Çavuşoğlu, her bakanlar kurulunda değişim olacak beklentileri başladığına bizim arkadaşlarımızı birbirine “Nasılsınız Sayın Bakanım” diye seslenir. Çünkü gerçekten kimse bilmez sonuçları diye farklı bir anekdot aktardı.

Ve hızlı trende son durum

Temeli yıllar önce atılan ve 2016 yılında hayata geçmesi beklenen Bursa-Yenişehir-Osmaneli-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesindeki gelişmeleri sorduğumuz Çavuşoğlu, “Bursa-Yenişehir iki etap. Yenişehir Osmaneli etabı İstanbul etabıyla birleşecek. Yenişehir-Osmaneli 42 kilometre. Buranın proje çalışmaları tamamlanmış durumda. Altyapısıyla Yenişehir-Osmaneli ihale hazırlıkları devam ediyor. Bursa-Yenişehir 56 kilometre. Bunun 16,5 kilometresi tünel. 6,8 kilometresi, yüzde 40'ı tamamlanmış durumda. Geri kalan alandaki çalışmalar sürüyor. 6,2 kilometresi ise viyadük. Bunun da 1 kilometresi tamamlanmış durumda. Altyapının genelinde yüzde 30 fiziki ilerleme sağlanmış durumda. Zaman konusunda gecikme olduğunun farkındayız. Burada ortaya çıkan coğrafi şartlar ve sanatsal yapılar sebebiyle gecikme oluyor. Bundan sonraki süreçte de mutlaka takipçisi olacağız. Ankara-Bursa arası 2 saat 15 dakikaya inecek. Gemlik'e hızlı tren projemiz var. Onun da hazırlıkları tamamlandı. Yatırım programına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘Bereket’li pazar

Hatice DAL

Haftasonunu Bursa’da geçiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,Beyazıt Mahallesi Bereket Camii Derneği tarafından 11. düzenlenen toplu sünnet törenine katıldı. 10 ay ila 12 yaş arası 58 çocuğun sünnet ettirildiği etkinliğe Bursa Valisi İzzettin Küçük, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da iştirak etti. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan sünnet töreni pilav dağıtımı ve ardından sünnet edilen çocuklara hediye takdimi ile son buldu.