Yüksek Hızlı Tren Ankara'da kontrol trenine çarptı. Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. 
Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

BAKAN TURAN: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara’daki tren kazasının yaşandığı yerde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Turhan, saat 06.30’da Ankara Garı’dan Konya’ya hareket eden trenin, saat 06.36 sularında Yenimahalle ilçesi Motor İstasyonu civarında yol kontrolünden dönen lokomotif ile kafa kafaya çarpıştığını ifade etti. Turhan, “Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız, 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş, bunlardan biri de hastanede maalesef hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlandı” diye konuştu. 
Turhan, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen yolcunun olmadığını bildirdi.