MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’yi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Yaklaşık 61 gün sonra önemli bir seçim gerçekleşecektir. Mahalli idareler seçimleri geçmişte her dönem önemlidir, anlamlıdır. Ancak bu seçim daha farklı bir önem taşımakta. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin uygulanabilirliğini sürekli kılmak, faaliyetlerini yoğunlaştırmak, Türkiye’nin sorunlarının çözümünde kararlı olmalarını sağlamak mahalli idareler seçimiyle millet iradesi nezdinde bir kez daha test edilecektir. Bu test sonucunda Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi çok daha güçlü, kalıcı, istikrar sağlayıcı bir yönetim şekli olacaktır” diye konuştu. 

GÖNÜL BİRLİĞİYLE HAREKET 
Siyasi partilere yerel seçimlerde başarılar dileyen Bahçeli, “MHP ve AK Parti bu seçimde de bir gönül birliği, sağduyu birlikteliğiyle hareket etmektedir. Adayımız Özhaseki’dir. Milliyetçi camia, bütün kurum ve kuruluşlarıyla, davasına gönül vermiş arkadaşlarıyla Özhaseki’nin etrafında kenetlenerek çalışmalarını sürdürecektir. İnanıyorum ki 1 Nisan aynı zamanda Türkiye’de mahalli idareler seçimlerinin başarısıyla sonuçlanırken Ankara da değerli bir yönetime kavuşarak Özhaseki’nin başkanlığında güzel hizmet sürecini sürdürecektir” şeklinde konuştu. 
ERDEMLİ BİR DAVRANIŞ
Bahçeli, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Meclis Başkanımız Cumhur İttifakı anlayışı içinde AK Parti yönetimi ve Cumhurbaşkanının desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak sunulmuştur. Bu çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak adaylıklarla ilgili müracaatı kesinleşmediği bir süreç doğmadan bazı çevreler geçmişteki alışkanlıklarla hem adayı hem seçimleri şaibe altında bırakabilecek söylemlerle başta televizyonlarda düzenlenen bazı toplantılarla bir kara propaganda içine girmişlerdir. Dünkü Meclis Başkanımızın televizyon konuşmasında çok sağlıklı bir görüş ortaya koymuştur. ‘18 Şubat’ta adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevimden istifa edeceğim ve belediye başkanlığı çalışmalarıma hız vereceğim’ ifadelerini kullandı. Faziletli ve erdemli bir davranıştır. Çok propagandanın tesiri altında kalmayan sağlam bir iradedir. Onun için bu düşüncesine hep birlikte saygı duymalıyız. Şubat’ın 18’inde Meclis Başkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görevini sürdürebilmesi için gerekli olan hukuki adımı atmış ve Meclis Başkanlığı sorumluluğunu yine bir başka kardeşimizin yönetimine bırakabileceği anlayışını ortaya koymuştur.” 

TAKDİM EDİLENE DESTEK 
Bahçeli, TBMM başkanlığı için aday çıkarıp çıkarmayacakları yönündeki soruya, “AK Parti TBMM’de milletvekili sayısı olarak en çok milletvekiline sahip olan partidir. Hangi turda gerçekleştirirse gerçekleştirsin AK Parti’nin ortaya koymuş olduğu aday Meclis başkanı olacaktır. Geçmişte Binali Yıldırım’a destek verirken aday çıkartmamayı düşünmüştük. Şimdi aynı süreç devam ederken AK Parti Meclis başkanı adayı olarak kimi takdim ederse MHP o adaya Meclis’te destek verecektir. Bunun A’sı, B’si, kişisi, ötesi yoktur. Bu kadar net ifade ediyoruz. AK Parti’nin Meclis’te Binali Yıldırım Beyden boşalan yere Meclis süresi içinde başkanlık yapacak bir AK Partili kardeşimizi öneriyorsa, MHP, Cumhur İttifakı’nın dışında hukuki zeminde de bunu bir hak olarak görüyor ve aday çıkarmadan kesin desteği sunacaktır” ifadelerini kullandı.
DÜRÜST BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
HDP’nin İstanbul, İzmir ve Adana’da aday çıkarmayacağını açıklamasını değerlendiren Bahçeli, “Bu, zillet ittifakının karanlıkta göz kırpmasıdır. Mesele anlaşılmıştır, millet nezdinde de netleşmiştir, tartışmaya da gerek yoktur" dedi. 
Özhaseki ise Bahçeli’nin kendisini ziyaret ederek başarılar dilediğini belirterek, “Bu sadece bir belediye seçimi olmanın ötesinde başka anlamlar da taşıyan bir seçim. Bu seçimde hep birlikte gayret edeceğiz, uğraşacağız. Sonrada Ankara’da şeffaf, adil, dürüst bir belediyecilik ortaya koyacağız. Genel Başkanımızın ziyaretleri bize güç vermiştir” diye konuştu. 

Bakan Fidan, Kahire Barış Zirvesi'nde konuştu Bakan Fidan, Kahire Barış Zirvesi'nde konuştu