Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer ve İstanbul Dış Ticaret Müsteşarı Marco Garcia, Bursa Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Vekili Hamdi Usta, ziyarette yaptığı konuşmada, Avusturya ile Türkiye’nin uzun yıllardan beri dostane ilişkileri olduğunu ifade etti. Avusturya ile siyasi anlamda Türkiye’nin çok kuvvetli münasebetleri olduğunu kaydeden Usta, bu ilişkinin ticari ilişkilerle de taçlandırıldığına dikkat çekti.
Usta, “2013 yılı rakamlarına baktığımız zaman Avusturya ile Türkiye arasında yaklaşık 2.8 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi var. Bunun yaklaşık 1 milyar 100 milyon doları bizim ihracatımız. 1 milyar 600 milyon doları ise Avusturya’dan yaptığımız ithalat rakamlarıdır. İhracatımızda Avusturya 31. sırada, Avrupa ülkeleri arasında 14. sıradadır. Bursa’ya baktığımız zaman ise 2013 yılında 110 milyon dolarlık bir ihracatı biz Avusturya ile gerçekleştirmiş durumdayız. Bu ziyaretin akabinde bana göre yeterli olmayan bu ilişkileri, bu ticaret kapasitesini daha iyi noktalara taşırız diye düşünüyorum” dedi.
Büyükelçi Klaus Wölfer ise, bu ziyaretin ticari ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi için atılan bir adım olarak görülmesini istedi.