Avrupa Caz Okulu (European Jazz School), Almanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’den genç müzisyenlerin vereceği konser ve doğaçlama caz dinletileri ile Bursalı caz severlerle buluşacak.
Avrupa Caz Okulu – Bursa, alanlarında isim yapmış çok değerli caz müzisyenlerini ağırlayacak. Türkiye’nin önde gelen Caz Vokali Elif Çağlar, Almanya’dan Caz Piyanist Anke Helfrich, Italya’dan Saksafon ve Bas Klarnet sanatçısı Achille Succi ve Polonya’dan Krzysztof Przyblowicz Davul’da caz severlerle buluşacak.
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden caz müziği ile ilgilenen genç müzisyenleri bir araya getirerek, farklı kültürleri ve müzikleri tanıyarak uluslararası müzikal bir diyalog kurmalarını amaçlayan Avrupa Caz Okulu Projesi, özellikle Bursa Uludağ Üniversitesi’nin de bu projeye katılması ile geleneksel Türk müziklerinin caz müziği ile birlikte harmanlanarak sunulduğu bir ortam oluşturuyor. Proje bu yönüyle de çok zengin bir öğrenme ortamı sunuyor. 

(Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor (Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor

BURSA CAZ’A DOYACAK
Proje hakkında bilgi veren BUÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezen Özeke, “Avrupa Caz Okulu projesi kapsamında her sene Mayıs-Haziran aylarında proje ortağı kurumlardan seçilen öğrenciler Almanya’da workshoplara katılarak caz müziği konusunda eğitim alıp konser verme fırsatını yakalıyor. Bir süredir kardeş bölgelerde de düzenlenen bu projeyi 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Bursa’da düzenleyeceğiz. Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Alman Başkonsolosluğu, Hessen Bilim ve Sanat Bakanlığı, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. ve Durmazlar Makina A.Ş. ana sponsorluklarında gerçekleşecek olan bu etkinliğimizde ülkemizin önde gelen caz vokali Elif Çağlar ve Avrupalı caz müzisyenlerden,  Anke Helfrich (Almanya-Piyano), Krzysztof Przyblowicz (Polonya-Davul) ve Achille Succi (İtalya-Saksafon/Bas Klarinet)’nin önderliklerinde 14-16 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek workshopların ardından Almanya, İtalya, Polonya ve Türkiye-Bursa’dan katılan genç müzisyenler ile kapanış konserimiz olacak. Bu konserimiz 16 Kasım 2019 Saat 18.00 de Üniversitemiz Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Tüm halkımız davetlidir” dedi.

“CAZ VE MÜZİK” SERGİSİ DE SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezen Özeke, projenin Bursa Uludağ Üniversitesi Çoksesli Müzik Topluluğu etkinliği olarak, ana sponsorların yanı sıra Uludağ Radyo ve Televizyon Topluluğu, Art Vision, Kafe Servis, Mürekkep Ajans, Aperi Event, Geveze Kafe destekleriyle gerçekleşeceğini söyledi. Özeke ayrıca, Uludağ Çoksesli Müzik Topluluğu etkinliği olarak Avrupa Caz Okulu-Bursa projesi kapsamında planlanan “Caz ve Müzik” temalı karma eserlerden oluşan bir sergi projesini de hayata geçireceklerinin bilgisini verdi.