Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray, yarın 19.30’da deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, 6 galibiyet, 1 beraberlik sonucunda topladığı 19 puanla lider konumda bulunuyor. Konya ise 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik sonucunda topladığı 7 puanla 14. sırada yer alıyor. Karşılaşma Konyaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

33. randevu

Atiker Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 32 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 25’inde sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 2 kez rakibini mağlup etti. 5 müsabakada ise galip taraf çıkmadı.

 

 

Galatasaray, 14 senedir Konya’ya yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de Atiker Konyaspor’a 21 maçtır mağlup olmuyor. Sarı-kırmızılılar bu 21 karşılaşmada 17 kez rakibini yenerken, 4 kez de mağlup oldu. Konyaspor, Galatasaray’ı en son 13 Eylül 2003 yılında evinde 1-0’lık skorla yendi.

Galatasaray’ın ligde 11 maçtır bileği bükülmüyor

Galatasaray, Süper Lig'de 11 maçtır yenilmiyor. Sarı-kırmızılılar, en son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olarak almıştı. Aslan, o maçtan sonra oynadığı 11 karşılaşmadan 7 galibiyet, 4 beraberlik çıkardı.

Serdar Aziz, sarı kart sınırında

Galatasaray’ın milli oyuncusu Serdar Aziz’in Atiker Konyaspor maçında dikkatli olması gerekiyor. Başarılı defans oyuncusu, Konyaspor maçında sarı kart görmesi halinde ligde 9. haftada Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak.

Takımı Gomis sırtlıyor

Galatasaray’ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, takımını katkı vermeye devam ediyor. Yıldız golcü, alınan galibiyetlerde büyük rol oynarken, rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Gollerinin dışında Gomis, 2 de asist yaptı.

En son yenilgi Özgür Yankaya ile

İki takım arasındaki müsabakada Edirne bölgesi hakemlerinden Özgür Yankaya düdük çalacak. Yankaya'nın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Serkan Ok yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat olacak. Özgür Yankaya, Galatasaray'ın bugüne kadar 17 müsabakasında düdük çaldı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmaların 10'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 5 kez de rakiplerine mağlup oldu. Yankaya'nın yönettiği maçların 2'sinde berabere kaldı. Bu 17 mücadelede Yankaya, Galatasaraylı futbolculara 33 sarı, 3 de kırmızı kart gösterdi. Özgür Yankaya, Galatasaray'ın en son yenilgisini aldığı Süper Lig'in 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada görev yapmıştı.