Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın ikinci celsesine tutuksuz sanık Demirci, yakınları ve avukatı katıldı. Bugünkü celsede mahkemeye gelen evraklar okundu. Mahkeme Başkanı Cem Boztaş, Demirci'nin ByLock kaydının bulunmadığına dair yazının mahkemeye gönderildiğini söyledi. Daha sonra Demirci'nin arkadaşı Murat Kaygusuz tanık olarak dinlenildi. Kaygusuz, Demirci'nin çalıştığı Dünya Radyo'nun FETÖ'ye ait olduğunu bilmediğini öne sürdü. Dünya Radyo'nun Demirci'den bağış adı altında para istemesi üzerine, Demirci'nin bunu kabul etmediğini ve aralarının bozulmaya başladığını aktaran Kaygusuz, "Atalay, Dünya Radyo'dan ayrıldıktan sonra Zaman gazetesine ilan verdiler ve onu hain ilan ettiler. Atalay, oradan ayrılınca ufak tefek gösteriler yapmaya başladı" dedi.

"Samanyolu TV'de program yapmasını istediler"

Demirci'nin para sıkıntısı çekmesi üzerine Yetenek Sizsiniz'e katılmaya karar verdiğini anlatan Kaygusuz, "Atalay, durumunun iyi olmadığını, borç içerisinde olduğunu söyledi. Daha sonra Yetenek Sizsiniz'e katıldı. Orada da birinci seçildi. Atalay, birinci olduktan sonra onunla tekrardan temasa geçtiler. Onlar Atalay'dan Samanyolu TV'de ya da Bugün TV'de program yapmasını istediler. Bana, 'bu yapıdan korkuyorum, tekrardan bir şey olabilir' dedi. Atalay, onlara Acun Medya ile sözleşmesinin olduğunu, başka kanallarda çıkmasının yasak olduğunu bahane ederek tekliflerini kabul etmedi. Bunun üzerine Atalay'a ters cevap vermişler" diye konuştu.

 

 

"Vatan hasreti çeken hoca efendiye bir gösteri yap"

Kaygusuz, Demirci'nin ABD'ye giderek FETÖ elebaşı Gülen'e özel olarak yaptığı gösterinin sorulması üzerine, "Onun ABD'ye gittiğini biliyordum ama özel gösteri yapacağını bilmiyordum. Bunu Atalay'a sorduğumda, 'normal gösteriye gittiğimde bana, 'vatan hasreti çeken hoca efendiye bir gösteri yap' dediler. Ben de gösteriyi yaptım' dedi. Bu konu ile ilgili başka bir şey söylemedi" ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısının mütalaasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dijital materyallerin incelenmesi için yazılan müzakere cevabının beklenilmesine karar verdi. Bank Asya'ya müzekkere yazılarak Demirci'nin son 5 yıl içerisindeki hesap hareketlerinin gönderilmesi talebinde bulunulmasını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 13 Şubat 2018'e erteledi.