Osman GÜRÇAY

Güngör Dilmen’in yazdığı ve Bursalı usta sanatçı Özer Tunca’nın yönetmenliğinde sahneye konan ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ isimli müzikalin kostümlü son provasına gittim. Oyuncu yakınları ile birlikte tamamını izlediğim oyun beni alıp Holywood’un büyük bütçeli müzikallerine götürdü. BŞB Şehir Tiyatrosu, Osmanlı’da bir dönemi anlatan bu oyuna hak ettiği desteği vermiş görünüyor.

GÖRSELLİK AÇISINDAN ZENGİN

Çok yetenekli ve kalabalık oyuncu grubu, zengin dekor ve kostümler, müzik ve canlı ses performansları Usta Yönetmen ve Oyuncu Özer Tunca’nın mutfağından inanılmaz bir lezzetle bu gece saat 20.00'de başlangıç galası ile Bursalıların huzuruna çıkıyor. Soluksuz izlediğim, şarkılarını dinlediğim, bazen hüzünlendiğim, bazen de kahkahalarla güldüğüm bu oyunu kaçırmayın diyorum. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasının ortaya çıkardığı görsel zenginlik çok canlı ve etkileyiciydi.

DEV KADRO İLE...

‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ isimli bir dönem oyunu bu oyun. Çocuklarınızı, karne tatili hediyesi olarak bu oyuna götürmeli ve sanat aşısı yapmanızı öneririm. Nilgün Türksever Görgü ile Günay Yunus Güney’in yardımcı yönetmen olarak görev aldığı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları Didem Hun Liman, Hakan Onat Peynirci, Altuğ Görgü, Nihal Türksever Erten, Müge Açıkdüşünenler, Oğuzhan Ayaz, İlke Özkaya, Kutlay Akbal, Utku Duman, Erkan Yılmaz, Uğur Serener, Serdar Soyer, Sergen Bölük, Fırat Üste, Volkan Yıldız, Faruk Oğur, Mehmet Ali Açıl, Ebru SerenerErgüç, Seçil Girgin Serener, Didem Akın, Duygu Nur Gücenmez, Tuba Bayram Böbek, Işıl Keskin Peynirci, Yüksel Hakverdi, Burcu Sarıgül, Tuğçe Şener ve Yasemin Çıtak rol alırken… Orkestra ise Ömer Göktepeliler, Tümay Sarıgül, Serkan Kiviz, Şahin Özçelik, Okan Turna ve İsmet Davulcu’dan oluştu. Dekor Ethem Özbora, kostümler Tülay Kale ve müzikler Kemal Günüç tarafından hazırlanmıştı. Dans koreografisi Meltem Yorulmaz, dramaturji Ruteba Doğan ve şan Serkan Kocedere imzasını taşıyor. Müzikaldeki şarkıların sözleri ise yönetmen Özer Tunca tarafından yazılmış, bu oyunu izlemeyi kaçırırsanız çok şey kaçırmış olursunuz.