Gülin ÖZDEMİR

Öğretileri ile dünyanın her yerinde ilgi uyandıran düşünce adamı Mevlana Celaleddin-i Rumi, Sırameşeler Mahallesi’ndeki Ziya Gökalp İlkokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programla anıldı. Programa; Sırameşeler Spor Klübü Başkanı İkram Gişi, antrenörü, Vedat Hürsoy, Sırameşeler Mahallesi Muhtarı Mustafa Ferik, Alemdar Mahallesi Muhtarı Abdullah Akay, Muradiye İlkokulu Müdürü Murat Aslan, Emine Hasan Özatav Ortaokulu Müdürü Ümit Savaş, Orhaniye İlkokulu Müdürü Hilmi Sevinç, Yusuf Köstem İlkokulu Müdürü Hüseyin Avni Çat, Dörtçelik İlkokulu Müdürü Mehmet Nazım Sever, Eğitim-Bir-Sen İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akiş, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ
Mehmed Nureddin Demir tarafından organize edilen programda öğrenciler, Mevlana’nın hayatından kesitleri ve sözlerini gösterilerle anlattı. Bunun yanında minikler semazen olup sema gösterileriyle de izleyicileri mest etti. Okul Müdürü Ethem Turan, “Hoşgörü insanını bir kez daha tanıdık ve tanıttık. Köklü değerlerimizi gelecek nesillere aktarmamız lazım. Programın amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi. Okul Müdürü Ethem Turan, öğrencileri yeteneklerinden ve bu duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Program Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir hadisi ile son buldu: “Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.”

MEVLANA’NIN VASİYETİ
 “Ben size, gizli ve aleni, Allah’tan korkmanızı, az yemenizi, az uyumanızı, az söylemenizi, günahlardan çekinmenizi, oruç tutmaya ve namaz kılmaya devam etmenizi, daima şehvetten kaçınmanızı, halkın eziyet ve cefasına dayanmanızı avam ve sefihlerle düşüp kalkmaktan uzak bulunmanızı, kerem sahibi olan salih kimselerle beraber olmanızı vasiyet ederim. Hayırlısı, insanlara faydası dokunandır. Sözün hayırlısı da az ve öz olanıdır. Hamd, yalnız tek olan Allah’a mahsustur. Tevhid ehline selam olsun.”

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar