Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Hamitler Mahalle Muhtarı ve muhtar adayı Hüsamettin Aşkın önemli açıklamalarda bulundu. Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’nin Hamitler Mahallesi’nde doğup büyüdüğüne vurgu yaparak açıklamasına başlayan Aşkın, “Bu topraklara vefa borcum var. Yarım kalan birçok projemiz, daha yapacak çok işimiz var. Tüm bunlar için bu göreve ve oylarınıza talibim. Bizler dedelerimizden bu güne 4-5 kuşaktır Hamitlerliyiz. Hamitler bizlerin onuru, sevdası. Aşk bizde 8 harftir: O da Hamitler” ifadelerini kullandı.

GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİNCE DEVAM

Gece gündüz demeden kendisine iletilen her sorunun üzerine giden, araştıran ve işi sonuçlandırmadan bırakmayan Aşkın, “Ne muhtarlık maaşına ihtiyacımız var, ne de bu makamın tüzel kişiliğine. Bizler atadan Hamitler evladıyız. 1964 Hamitler doğumluyum. Bu mahallenin sayılı kurucu ailelerindeniz. Ortaokul mezunuyum. Evliyim, biri kız, diğeri erkek 2 çocuk babasıyım. Yıllardır kardeşlerimle birlikte İnşaat, emlak ve gayrimenkul danışmanlığı sektörü işlerimizin yanı sıra, birçok sivil toplum kuruluşu görevlerimiz ve dernekçilik faaliyetlerimiz oldu. Önceki muhtar arkadaşımız Kemal Coşkun şahsi işleri sebebiyle muhtarlık görevini bir yıl önce bırakınca 1. aza olarak görevi devraldık. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiğince de tüm imkânlarımızı seferber ederek görevimizi yapmaktayız. Şimdi de bizleri yakinen tanıyan dostlarımız ve mahalle halkımızın ısrarıyla tekrar adayız. Bürokratlar, belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı bu görevlerinden önce de tanırız ve hepsiyle dostluklarımız var. Hep bardağın dolu tarafından bakmayı, olumlu düşünmeyi, iyi ve örnek insan olmayı hayat felsefemiz edindik. Gece gündüz demeden bana kim ne sorun getirdi ise sonuçlandırmadan bırakmadım bu güne kadar. Vatandaşın kendi imkânlarıyla yapamayacağı yüzlerce sorunu da kurum yetkilileriyle bire bir görüşerek bu güne kadar yaptık. Yarım kalan projelerimiz için de yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SORUNLARI TAMAMEN BİTİRMEK İSTİYORUZ

“Mahallemiz bilhassa 1990 yılından sonra çok fazla göç aldı” diyen Aşkın, “Mahallemiz 35 bin seçmeni, 50 binin üzerinde nüfusuyla, hava ulaştırma, askeriyeden başlayıp, Emek köyü, suyolu, Emek Karakolu’na kadar yüz ölçümüyle de Türkiye’mizin birçok ilçesinden büyük. Bu büyüklükte ve bu kadar göç alan bir mahallede sorunları tamamen bitirebilmek mümkün değil elbette. Zamanla buraların da imara açılması hususunu bekliyoruz. Bilhassa trafik akışında mesai saatleri geliş ve gidişinde büyük sıkıntı yaşanıyor. Hamitler’de ben şahsım olarak 4 belediye başkanı geçirdim. Hepsiyle arkadaşlığımız dostluğumuz oldu. Bu gün hisseli parsel gecekondu kesimi imarlı bölgelerimizi bozuyor.  Asıl bu sorunlara çözüm üretilmesi gerekiyor. Tüm bu işlerin çözümleri var ve başkanlarımız, yetkililerimizle sürekli görüşmelerimiz oldu, hepside bu sorunlar için uzun uzun bizleri dinlediler. Bunlara yapıcı çözümler üretilerek projelendiriliyor. Hamitlerin içinde düzenli bir imar planı zamanında olmadığından yapılanda hemen gözükmüyor. Bostancı Sitesi’nin yapılmasıyla  mahallemizde yerleşim yoğunluğu ve ekonomik girdiyle birlikte büyük hareketlilikte başladı. Kocakoru Mevkii’nin imara açılması da başka bir etken. Tabi bu da beraberinde trafik, otopark, yeşil alan ihtiyaçlarını getiriyor. Bizler aciliyet sırasına göre bizlere iletilen her konuyu not alıyor, araştırıyor, yetkililere, başkanlarımıza yazılı ve sözlü olarak ilettiğimiz gibi, sorunların her aşamasının da sonuna kadar da takipçisi oluyoruz” dedi.

GEREKLİ SÖZLERİ ALDIK

Aşkın, “Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş muhtarlığımızdaydı. Kendilerine tüm sorunlarımızı ilettik. Köy mezarlık alanının genişletilmesi için mesire alanından, Teoman Özalp Parkı’ndan 10 dönümün mezarlığa dâhil edilmesi sözünü aldık. Ayrıca sizler aracılığı ile ilk defa buradan müjde veriyorum. Birçok vatandaşımız buradaki evlerinin istimlâki, verilecek rahatsızlıklar sebebiyle endişeliydi. Yunuseli TOKİ Seyhanlar Market yanından 40 metrelik yolun Flement Kavşağı’na bağlantısının Tünel konumuyla yapılması sözünü kesinlikle aldık. Gece geç saatlere kadar başkanımız ve beraberindeki heyetle çalışmalar yaptık. Hamitler TOKİ Yunuseli arasından, TOKİ ve çevre yoluna bir bağlantı yolu konusunda istişare edilerek karara bağlandı. Hacı Bektaş ve Nene Hatun caddelerinde deforme olan yollara asfaltlama çalışmaları yapıldı; halen de kusurlu yerler yapılmaya devam ediyor. Köy içindeki 1000 metrekarelik alana çevre düzenlemesi ile park alanı daha kullanışlı hale getirildi. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı taratuvar ve yolları, kavşak ve yol ayrımları bitirilerek Hamitlere yakışır hale getirildi” dedi.

7’DEN 70’E HİZMET

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü: “Göksu Şafak Şahin İlkokulu’muz da bitti. Okul Müdürümüz Metin Akdağ Bey’e de buradan ilgileri ve gayretleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni okulumuz çok kısa bir süre sonra 800 öğrenci kapasitesiyle, kapalı jimnastik salonu, müsamere salonu, yemekhanesiyle bölgenin en modern eğitim-öğretim merkezlerinden biri olacak. Sağlık ocağımız konusunda da Hamit Dede Camii yanında bulunan eski Sağlık Ocağımızı halkımızın hizmetine sunmak için gerekli yazışma ve çalışmalar yapılıp, projelerin son aşamasına gelinmiştir. Bu konuda Sağlık İlçe Müdürümüz Betül Hanıma desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bostancı bölgemizde okul ve sağlık ocağı bölgelerimizde yerleri belli olduğu halde belediyelerimiz bu sorunları tamamen çözümleyemediği için beklemekteyiz. Şu anda 2 tanesi Bostancı Gür Caddesi’nde, biri de Yeni Bağlar Bölgesi Albayrak Caddesi  üzerinde yeşil alan ve parklarımız spor alanlarıyla  birlikte bitme aşamasında. Yakın zaman öncede Merkez Camii çevre düzenlemesi projemiz kapsamında içinde kadınlarımız için el beceri ve meslek kursları, kafeterya, lokal ve muhtarlık binamızın da olacağı sosyal tesisimizin temel atma törenini büyük yoğun katılımla gerçekleştirdik. İnşaatı hızla ilerliyor.”

DÜNDAR VE AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Aşkın, “Son olarak agazete aracılığı ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, belediye meclis üyelerimize, BURULAŞ ve BUSKİ yönetim kadroları, birim amirleri ve tüm çalışanlarımıza, yani Hamitler için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunmak istiyorum. Gerçekten ne zaman müracaat etsek bizleri kırmadılar. İmkânlar ölçüsünde mahallemizin tüm sorunları aciliyet sırasına göre çözümleniyor” dedi.