Funda AVCI

Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı 'PTT Çalışanı Akıbetini Merak Ediyor' konulu basın açıklamasında bulundu.  24 Ocak'ta, 956 sayılı Bakanlar Kurulu kararını 5 Şubat'ta resmi gazetede yayınlanması ile tüm kamuoyu ile birlikte PTT AŞ'nin Hazine'ye ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonu Yönetim AŞ'ye aktarıldığını öğrendiklerini ifade eden Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, "Varlık Fonu’nun ne amaçla kurulduğu, fon yöneticilerinin kimler olduğu,641 sayılı kanun gerekçesi yazıldı çizildi. Fona devredilen diğer kurumlarla ilgili kurum yöneticileri açıklama yaparken, PTT yönetimi kurumun varlık yönetimine devri ile ilgili bugüne kadar herhangi bir açıklama yapma gereği duymadı. Daha hazini yetkili sendika ise üç maymunu oynamaya devam etmekte. Sorumluluktan kaçmaktadır" dedi.

2 HAFTALIK BEKLEYİŞ...

6741 sayılı kanunun 8. maddesinin 5. fıkrasında; Varlık Fonunun muaf ve istisna olduğu kanunlar ve kanun hükmünde kararnameler sıralandığını söyleyen Avcı, "İlgili fıkrada yaklaşık 14 bin PTT çalışanının çalışma şartlarını belirleyen 399 sayılı kanun hükmünde kararnamenin uygulanacağı bildiriliyor. Ancak, PTT'nin fona devrinden sonra 399 KHK'ye tabi personelin ne olacağı konusunda ne PTT yönetiminden,  ne ulaştırma Bakanlığından ne de başkanlıktan hiçbir açıklama yapılmamıştır. Bu sebepten dolayısıyla da PTT çalışanı çok endişeli ve 2 haftadır da endişeli bekleyişini sürdürmektedir.   Bu endişenin nedeni ise ortada. Çalışanın kurumunun iş güvencesini mevcut özlük ve ekonomik haklarını riske sokan  idari hizmet sözleşmesinin çalışanlara dayatılması ihtimalidir" diye konuştu.

Hep aynı oyun!

Personele ne olacak? konusunda sendikalara ve diğer sivil toplum kuruluşlarına neden görüş sorulmamıştır?  Türk Telekom'da kapsam dışı yöneticilere yüksek maaşlar verilip, baskı yaptırılıp unvansız personeli kapsam içine alarak yaklaşık 70 bin personelin memuriyetleri bitirilmiştir.  Telekom'da yaşanan haksızlıkların benzeri şimdi de PTT çalışanlarına yapılıyor. Hep aynı oyun! Çalışanların iş güvencesi ve özlük hakları gasp edilmekte. Devlet yönetenlerin görevi çalışanları sefalete değil, refahta eşitlemektir. Ama sağ olsunlar ki İHS'li personel ile 399 SKHK tabi mevcut çalışmaları sefalete eşitlemeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı.