Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Gündem Bursa muhabiri Samet Çayır'a verdiği özel röportajda çok çarpıcı ifadeler kullandı. Tecrübeli hoca; transferden altyapıya, milli takımdan 'VAR' tartışmalarına birçok konuya değindi. İlk olarak, imza töreninde sarf ettiği, 'kent dinamiklerinin de desteği gerek' sözünü yorumlayan Aybaba, "Kentin dinamikleri hızlı şekilde harekete geçmedi. Şu ana kadar göremedim. İnsanlar bazı şeylerden dolayı uzaklaşmış. Sonuçlar onları hayal kırıklığına uğratmış. Ben gittiğim takımlarda hep, Geçmişte bir sürü hatalar yapılmasa böyle büyük bir camia bu duruma düşmezdi. Onları bir tarafa bırakıp bundan sonra ne yapılabiliri tartışmak lazım. Bizde hâlâ o karmaşa var. Bir an önce ondan uzaklaşıp, bu takımı yeniden nasıl yapılandırırız, nasıl yarışın içine sokarız, ekonomisini nasıl düzeltiriz kısmına gelmemiz lazım. O yüzden daha tam bir sinerji sağlanmadı. Tribünde de bu sinerji sağlanmadı" değerlendirmesinde bulundu.

2-3 TANE OYUNCU BAKIYORUZ

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Aybaba, "2-3 tane oyuncu bakıyoruz. Sadece devre arasını değil de, yeni sezon için de düşünüyoruz. Öyle oyuncu alalım ki hem ikinci yarıda bize katkısı olsun hem de bir sezonki sezonda bize katkısı olsun. Olur ya da olmaz, bakacağız" ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞTIRICILARA  HERKES DÜŞMAN

Avrupa'daki teknik adamların Türkiye'deki antrenörlerin gerisinde kaldığını düşünmediğini, aynı koşullarda çalışmadıklarını belirten tecrübeli hoca, "Avrupa'da çalışan hocalar en rahat insanlar. Neyi yönetiyorlar? Sistemi. Biz neyi yönetiyoruz? Karmaşayı. Transfer etmek istediğimiz mevkiye oyuncu alamıyoruz mesela. Avrupa'da öyle mi? Orada transfer gereken mevkiye zaten hocaya gerek kalmadan kulüp alıyor. Ne güzel. Keşke ben de Avrupa'ya gitsem de hiç o topa girmesem. Dünyanın en basit işi, saha çizgisinin içine girmek. Orada ben çok mutluyum. Orada gelsin Avrupalı bir antrenör, konuşalım. Kim daha başarılıymış, zekiymiş görelim. Bazen TÜFAD'ın toplantıları oluyor. Avrupa Futbol Antrenörleri Birliği'nde ben birkaç kez konuşma yaptım, geldiler teşekkür edip, 'Bu konularla ilgili biz fazla bilgili değildik' dediler. Bazı arkadaşlarımız gidiyor bilgi alıyor bizim bunlarla ilgili bir çekincemiz yok ki. Bilgi ve birikim aktarılır, veya karşıdan öğrenirsin. Bu gayet doğal bir şeydir ama biz onlarla yarışma içine girecek ortamı bulamıyoruz. Biz zeki insanlarız, onlar sistemin içinde bazı şeyleri toparlamaya çalışıyorlar. Biz futbolcunun her şeyiyle ilgileniyoruz. Mesela ben daha 5. dakikada kimin ne yapacağını anlıyorum. Bu işte Avrupalı Türk ayırmadan, onların neyi ve hangi sistemde başardıklarına bakmak lazım. Bizde sistem yok ki, hiçbir şey yok. Kulüpler, bütçeniz, sisteminiz doğru planlanmazsa teknik direktör ne yapabilir? Türkiye'de taraftar grubu bile hocayı görevden aldırıyor. Türkiye'de teknik direktörlere nedense herkes düşman" şeklinde konuştu. (İHA)

Sürpriz şampiyonlar çıkabilir 

Bursaspor'da bir önceki çalıştığı dönemde Volkan Şen, Sercan Yıldırım gibi oyuncuları parlatıp 2010 şampiyonluğunda katkısının olduğu hatırlatılması üzerine Aybaba, "Artık mütevazı olmayacağım. O kadroyu ben oluşturdum. Beşiktaş'taki 'Feda' sezonunun ardından gelen başarıların kadrosunu da ben oluşturdum. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu.  Bursaspor'un, bazı sıkıntıları kısa sürede atlattığı takdirde ligdeki denge değişiminden faydalanıp zirveye oynayabileceğini belirten Aybaba, sözlerini şöyle tamamladı: "Aslında biz şu anda hızlı başladık, avantajlıyız. 2-3 sene daha kulüplerin ekonomisi sıkıntıda olacak, öyle gözüküyor. Çok sürpriz takımlar şampiyon olabilir. Çok sürpriz şampiyonlar çıkabilir. İş oraya doğru çıkıyor. Bursaspor'un da büyük avantajı var. Eğer içindeki sıkıntılardan çabuk kurtulursa bu fırsatı değerlendirebiliriz."