Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un sezon başından beri mağur olan takımlar içinde ilk sırayı aldığını düşünürsek kaybolan 10 puan ve giden milyonlarca liralar Bursaspor’un rahat nefes almasına engel oldu.  Ancak Ankaragücü maçıyla başlayan ve Galatasaray deplasmanında devam edeceğini düşündüğümüz galibiyet çıkışı Bursaspor’u biraz olsun hem sportif anlamda, hem de maddi anlamda rahatlatacak. Bursaspor bir de VAR efsanesini yıkıp attığı golleri hanesine puan olarak yazdırdığında hem maddi olarak rahatlayacak hem de bir umut Avrupa yolunda mesafe kat etmiş olacak. Haydi hayırlısı.

 

Okan şaşkınlığı

Samet Aybaba Milli Takım aday kadrosuna Okan Koçuk’un çağırılmamasını “Okan’ın çağırılmamasına şaşırdım” dedi. Aybaba “Okanı çağırmamalarına ben de şaşırdım. Ama olsun elimizde bu kadar yetenekli oyuncu varken zamanı gelince hepsi davet edilir. Okan var, Umut böyle devam ederse o bölgenin değişmezi olur. Ramazan çok iyi başladı ki, Ankaragücü maçının yıldızıydı. Hepsinin önü açık” dedi.

VAR’A İYİ BAKIN

VAR sistemiyle alakalı basın mensuplarına samimi açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Aybaba “Hakikaten beni bitirdi… Golümüz iptal olunca o an bütün motivasyonum düşüyor. Umutun golünü de iptal edecekler diye korktum. Hakeme gidip, -iyi bakın- dedim. 8 haftada çok etkiledi bizi VAR. Umarım bundan sonra böyle bir şeyle karşılaşmayız” dedi.

ÖZLÜCE’Yİ VAKIFKÖY’E TAŞIYALIM

Vakıfköy’ün maneviyatının da yüksek olduğunu özellikle söyleyen Aybaba “Vakıfköy mükemmel bir yer. Yusuf ve Furkan da dinlenip geldiler. Ben başkana hep söylüyorum, yapalım oraya 4 yıldızlı bir tesis takımı taşıyalım diye. Süper bir yer” dedi. Deplasmanlara özel uçak ile gidilmesini de eleştiren Aybaba “Özel uçak 200 bin lira, tarifeli 20 bin lira. Yazık günah. Hele hele ekonomik olarak kulübümüz sıkıntılı. Gerek yok çok fazla lükse kaçmaya. Gidip, geliyoruz nihayetinde” dedi.

 

Ziyaretlere devam

 Bursaspor’un zor günleri atlatması açısından şehrin ileri gelenlerine sıklıkla ziyaretler gerçekleştiren Ali Ay ve ekibi son olarak Bursa İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Hakan Saraç’ı makamında ziyaret etti. Görüşmeye Ali Ay, Cem Öztürk, Onur Özselek ve Zeki Öztürk’te katıldı.

Bal'ın yerine Gançev

Bursaspor'da Teknik Direktör Samet Aybaba'nın yardımcılığını yapan kaleci antrenörü Yılmaz Bal, dün görevini bıraktı. Teknik ekip ve futbolcularla vedalaşan Bal'ın yerine Bursaspor'un eski antrenörlerinden İvko Gançev'in getirilmesine karar verildi. Gançev'in, bugün Bursa'ya gelerek takıma katılması beklenirken, Koray Tanrıverdi'nin de Gançev'le beraber görevine devam edeceği ifade edildi.