Semih ŞAHİN

Aroma Pazarlama ve PR Yöneticisi Aslı Torun, Pazarlama ve PR Uzmanı Pınar Yönet, MPR İletişim Danışmanlığı İçerik ve Medya Direktörü Banu Kurt ve MPR İletişim Danışmanlığı İçerik ve Medya Danışmanı Alican Esenci gazetemizi ziyaret etti. Bursa sofralarının vazgeçilmezi haline gelen Aroma firmasının kuruluşu hakkında bilgiler veren Aslı Torun, ürünlerin üretildiği Gürsu Tesisleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Yıllık 125 bin ton meyve işlendiğini söyleyen Aslı Torun, 800 tonluk bir rakamla en çok elmanın işlendiğini söyledi. Torun, neden portakal suyu üretilmediği sorusuna ise, “Bu konuyla alakalı fazla bir talep almıyoruz. O yüzden dolayı portakal suyu üretimi yapmıyoruz. ‘Portakal maliyetli ve mevsimsel bir meyve olduğu için üretimi yapılmıyor’ gibi bazı yorumlar ve spekülasyonlarla karşılaşıyoruz. Böyle bir söylemin doğruluğu söz konusu değildir” dedi.

Yıllardır aynı tedarikçilerle çalışıyoruz

“Her yaş grubunun tüketebileceği bir içecek olması nedeniyle meyve sularının hammaddesi ve üretildiği ortam çok önemli. Bazı firmaların, meyvesuyu üretim maliyetini ucuza getirmek amacıyla kalitesiz malzeme aldıkları zaman zaman Türkiye gündeminde yer alıyor” diyen Aslı Torun, Aroma’nın ne şartlarda üretildiğini ve kaynak olarak neleri kullandıkları hakkında açıklamalar da yaptı. Aslı Torun, “Şirketimizin çalıştığı belli kesimler var ve yıllardır aynı tedarikçilerle çalışıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinden tonlarca meyve alıyoruz ve bu meyveleri de hasat zamanında, yani en olgun olduğu dönemlerde alıyoruz. Tedarikçilerimizden doğal ürünleri aldıktan sonra, fabrikaya giren tüm araçlardaki meyvelerden numuneler alınır. Laboratuvarda çeşitli testler yapılır. Çeşitli kriterlerden geçtikten sonra alınan ürünler kabul edilir. Malın kabulünden sonra yıkanma, temizlenme ve işlenme süreci başlar. Tarım Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından da rutin bir şekilde denetleniyoruz” ifadelerini kullandı.