Fatih AKKUŞ

 Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yapılan törene Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk ve Aroma A.Ş. Genel Müdürü Sefer Kılınç katıldı. Törende konuşan Ali Ay, “Bursa’mızın ve aynı zamanda sektörün de önde gelen köklü markalarından Aroma, bu sezon da bizi yalnız bırakmadı. Yıllardır reklam desteğini esirgemeyen Aroma, geçen yıl bunu tozluk sponsorluğu ile taçlandırmıştı. Bu sene de yine tozlukta yer alacaklar. Aynı zamanda stadımızdan loca alarak da kulübümüze büyük bir katkı sağlamış oldular. Sağ olsunlar ürün desteğine de devam ediyorlar. Ben kendilerine gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Bursaspor, Bursa’nın değerleriyle birlikte yükseliyor. Yarım asırdır Bursa’nın Türkiye’ye ve Dünya’ya açılan gururu olan Aroma’ya da nice 50 yıllar diliyorum. Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan vekili Sayın Mahmut Atom Duruk’a ve Aroma Genel Müdürü Sefer Kılınç’a sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TAKIMIMIZIN YANINDAYIZ

Bursaspor’un her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyen Mahmut Atom Duruk “Sizlerle bir arada olmaktan gururluyuz. Aroma geçmişte 5-6 sene tüm voleybol liglerine sponsor oldu. Atletizm konusunda çalışmalarımız var. Bursa’nın ikinci kurulmuş ve 50. yılını kutlayan fabrikası olarak Bursa’ya, doğaya, çevre çiftçisine çok büyük katkımız var. Her zaman Bursaspor’un yanında olduk. Bu sene de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Spor toplumu bir noktaya getiren ve toplumda barışı sağlayan en önemli öğedir. Bursa Türkiye’nin simgesi bir şehirdir. Bursa’dan da centilmenlik ve gelecek adına Türkiye’miz çok şey kazanacaktır. Bundan sonraki yıllarda da sürekli Bursaspor’un yanında olacağız. Hep birlikte şampiyonluklara ulaşacağız” diye konuştu.

 

Timsah’ın sağlığı 
Medicabil’e emanet

Yeşil Beyazlıların basketbol, akademi ligi takımları ve amatör branşların tümünün sağlık sponsorluğunu üstlenen Medicabil de Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleşen törenle desteğini devam ettiren imzayı attı. Törene Başkan Ali Ay, Medicabil Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Ömer Faruk Bilgen, Madicabil Hastanesi İdari ve Mali İşler Koordinatörü Cemal Turhan katıldı.

BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Lansmanda konuşan Ali Ay, “Bugün Medicabil ile gerçekleştirdiğimiz sponsorluk anlaşmasını sizlerle paylaşmak adına bir aradayız. Bursa’mızın sağlık alanındaki güçlü markası Medicabil, bu sezon da bizi yalnız bırakmadı. Yıllardır basketbol, akademi takımları ve amatör branşlarımızın sağlık hizmetleri konusunda desteğini esirgemediler. Medicabil, geçtiğimiz 2 yılda sponsorumuz olarak destek sağlamıştı. Sağ olsunlar bu sene de mevcut iş birliğimizi devam ettirme kararı aldık. Ben kendilerine gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Basketbol takımımız, geleceğimiz olan akademi takımlarımız ve amatör branşlarımızdaki sporcularımızın her konuda sağlıklı olmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Medicabil Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Profesör Doktor Ömer Faruk Bilgen’e, İdari ve Mali İşler Koordinatörü Sayın Cemal Turhan’a huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yabancı sınırı düşürülmeli

Bursaspor kulübü başkanı Ali Ay Özlüce’de gerçekleştirilen işbirliği protokol töreninden sonra açıklamalarda bulundu. Yabancı sınırıyla alakalı sorulan bir soruya Ay, “Ben Kulüpler birliği toplantısında bunu dile getirdim. Hatta öyle bir şey dedim ki kabul edileceğini zaten düşünmüyordum. Kendilerine 5 yıl boyunca alt yapı oyuncuları ile çıkalım. Herkes ekonomik anlamda rahatlasın 5 yıldan sonra tekrardan devam edelim dedim ancak kendileri marka değerinden bahsettiler. Hatta vahimdir ki bazı başkanlar ‘Alt yapıya 10 milyon harcayacağıma 1 milyon harcar transfer yaparım’ dedi. Kimse Türkiye Milli Takımı’nı düşünmüyor” dedi.

TÜRK OYUNCUYA DEĞER VERİLMELİ

Milli takımlarla alakalı da yabancı sınırlamasının önemli olduğunu söyleyen Ali Ay, “Baktığımızda Almanya, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerde yetişen gurbetçi oyuncularımız ya da buradan oralara transfer olan oyuncular kadroda. Burada ise anladığımız Türk oyuncuya hak ettiği değeri bizim ligimiz vermiyor. Bizler bunun için adımlar atmalıyız. Her yıl en az 2 alt yapı oyuncusunun ligde oynaması zorunlu olmalı. Bu sene bakıldığında Süper Lig’in en genç ve yerli takımı biziz. Bunu başarmak önümüzdeki senelerde de bize nasip olsun istiyorum. Seneye en fazla 8 yabancı kaliteli oyuncu takımda olacak. Onun haricinde yerli ve alt yapıdan oyuncular da olmalı” dedi.