Ar­jan­tin Bre­zil­ya’nın ev­sa­hip­li­ğin­de­ki Dün­ya Ku­pa­sı’nda far­kı­nı or­ta­ya koy­ma­ya baş­la­dı. Dev tur­nu­va­da son 16’ya kal­ma­yı ilk iki maç so­nun­da ga­ran­ti­le­yen Ton­go­cu­lar, kri­tik du­rum­da­ki Ni­jer­ya’ya da acı­ma­dı.

Zor­lu mü­ca­de­le gol­le baş­la­dı. 3. da­ki­ka­da Ar­jan­tin’in Re­al Mad­rid pa­tent­li yıl­dı­zı Di Ma­ri­a'nın sert şu­tu ka­le­ci­den ve ar­dın­dan di­rek­ten dön­dü. Po­zis­yo­nu iyi ta­kip eden Lio­nel Mes­si to­pu ağ­la­rı gön­de­re­rek ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çir­di. Gol­den bir da­ki­ka son­ra Ba­ba­tun­de'nin ara pa­sı­na ha­re­ket­le­nen Ah­med Mu­sa, sol çap­raz­dan gü­zel bir pla­sey­le sko­ra 1-1'lik eşit­lik ge­tir­di. Ar­jan­tin dev­re so­nu­na doğ­ru oyu­nun hı­zı­nı art­tır­dı.

Dev­re so­nu­na doğ­ru ka­za­nı­lan ser­best atış­ta Mes­si'nin vu­ru­şu­nu Ni­jer­ya ka­le­ci­si En­ye­ama kö­şe­den çı­kar­dı. An­cak 45'te yi­ne to­pun ba­şı­na ge­çen yıl­dız fut­bol­cu, gü­zel bir fri­kik­le ül­ke­si­ni bir­kez da­ha öne ge­çir­di. Ma­çın ikin­ci ya­rı­sı ilk dev­re­nin kop­ya­sı gi­biy­di. Ni­jer­ya, 47. da­ki­ka­da maç­ta tek­rar eşit­li­ği sağ­la­dı. Bu kez Eme­ni­ke'nin pa­sı­na ha­re­ket­le­nen Ah­med Mu­sa, yi­ne düz­gün bir vu­ruş­la sko­ru 2-2'ye ge­tir­di. An­cak Ar­jan­tin, Ni­jer­ya'nın umut­lan­ma­sı­na izin ver­me­di. 50. da­ki­ka­da La­vez­zi'nin kul­lan­dı­ğı kö­şe vu­ru­şu­na iyi yük­se­len Ro­jo, gü­zel bir ka­fa vu­ru­şuy­la Tan­go­cu­la­rı 3-2 öne ge­çir­di.

Gru­bun di­ğer ma­çın­da Bos­na Her­sek'in, İran kar­şı­sın­da ön­de ol­du­ğu­nu Ni­jer­ya ta­kı­mı da ka­lan da­ki­ka­lar­da faz­la zor­la­ma­dı ve Ar­jan­tin, sa­ha­dan 3-2'lik ga­li­bi­yet­le ay­rıl­ma­yı ba­şar­dı. Tan­go­cu­lar, F Gru­bu'nu 3'te 3 ya­pa­rak 9 pu­an­la li­der ta­mam­la­dı. Ni­jer­ya da 4 pu­an­la kal­sa da grup ikin­ci­si ola­rak 2. tu­ra yük­sel­di.

Bosna Hersek’e 3 puan tesellisi...

Ta­ri­hin­de ilk kez Dün­ya Ku­pa­sı’na ka­tı­lan Bos­na-Her­sek, Bre­zil­ya’ya ga­li­bi­yet­le ve­da et­ti. Ta­ri­hin­de de ilk ga­li­bi­ye­ti­ni alan Bos­na, üst tu­ra çık­mak için mut­la­ka ga­li­bi­ye­te ih­ti­ya­cı olan İran’a oran­la da­ha is­tek­li baş­la­dı. 2014 Dün­ya Ku­pa­sı F Gru­bu'nda id­di­ası kal­ma­yan Bos­na Her­sek ile İran kar­şı kar­şı­ya gel­di. Are­na Fon­te No­va'da oy­na­nan maç­ta ka­za­nan ta­raf 3-1'lik skor­la Bos­na Her­sek ol­du. Bos­na Her­sek'e ga­li­bi­ye­ti ge­ti­ren gol­le­ri 23. da­ki­ka­da Edin Dze­ko, 59. da­ki­ka­da Mi­ra­lem Pja­nic ve 83. da­ki­ka­da Av­di­ja Vrsa­je­vic kay­det­ti. İran'ın tek go­lü ise 82. da­ki­ka­da Re­za Gho­oc­han­nej­had'dan gel­di. Bu ga­li­bi­ye­tin ar­dın­dan Bos­na 3, İran ise 1 pu­an­la tur­nu­va­yı ta­mam­la­dı. Bu ara­da İs­tan­bul BŞB’li  Vis­ca, kar­şı­laş­ma­ya 85. da­ki­ka­da da­hil ol­du. Ga­la­ta­sa­ray­lı Haj­ro­vic, Er­ci­yess­por­lu Ib­ri­cic, Ga­zi­an­teps­por­lu Me­dun­ja­nin ve Ela­zığs­por­lu Vran­jes mü­ca­de­le­de gö­rev ya­pa­ma­dı.

İsviçre Shaqiri ile coştu: 3-0

İsviçre zoru başardı, İlk maçında Ekvador'u 2-1 mağlup eden İsviçre 5-2’lik Fransa hezimetinin ardından grubun son maçında Honduras ile kozlarını paylaştı. Mücadeleye daha istekli başlayan Avrupa temsilcisi oldu. 10. dakikada Shaqiri ceza sahası dışıdan mükemmel bir gole imza attı. 30. dakikada İsviçre farkı arttırdı. Drmic'in asistinde Shakiri kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. 0-2. Geceye damgasını vuran İsviçre'nin Bayern Münih'li yıldız Shaqiri yine sahneye çıktı. Fırsatçılığını konuşturan genç oyuncu ülkesinin 3'üncü golünü atarak maça damgasını vurdu.

Fransa'dan Ekvador'a geçit yok: 0-0

Dünya Kupası'nın flaş ekibi Fransa, ilk iki maçına nazaran daha durgundu. Neticede karşılarında galibiyete fazlasıyla ihtiyacı olan bir Ekvador vardı. Mücadelenin genelinde Güney Amerika ekibi, Horozlar'a göre daha istekliydi. Ancak Fransa'nın başarılı eldiveni Lloris günündeydi. Ekvador’un forvet üçlüsü Montero, Caicedo ve Ener Valencia özellikle ikinci yarıda sayısız gol fırsatından faydalanamadı. 90 dakikanın sonunda gol sesi çıkmayınca mücadele başladığı gibi sona erdi. Bu neticenin ardından son maçına ikinci sırada giren Ekvador, yerini İsviçre'ye kaptırarak turnuvaya veda eden takım oldu.