Hasan Alp ÖZBEN

Endülüs Park AVM’de Ardahan İl ve İlçeleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyelerine eski Başkan İş Adamı Gürsoy Akpınar tarafından Endülüs Park AVM Beşler Köftecisi’nde iftar programı verildi. Ardahanlı aileler arasında birlik dayanışma ve beraberliğin artması, aile bağlarının ve yardımlaşmanın kuvvetlenmesi için düzenlenen yemekte dostluk bağları bir kez daha güçlendirildi. Dualar eşliğinde Ardahanlı aileler iftarlarını gerçekleştirdi.

GELENEKLERİMİZİN  İZİNDEN  GİDİYORUZ

Aynı zamanda ESPEN LTD. ŞTİ Genel Müdürü olan Gürsoy Akpınar, iftar sonrasında yaptığı açıklamada, gelecek nesillere örf ve adetlerini aktarma amacında olduklarını vurgularken,     "Düzenlemiş olduğumuz aile yemeği geçmişimizde yaşadıklarımızı geleceğe aktarabilinmesi, evlatlarımızın bir araya gelmesi ve bizim bireyler olarak bir araya gelmemizi sağlamak amacı gütmektedir. Birlik beraberlik içinde  bulunup büyük kentlerde kaybolmayı önlemek adına büyüklerimizin önderliğinde beraber birlikte yaşamayı ve gençlerimize bunu aktarmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR AİLEMİZ VAR

Güzel bir aile ortamına sahip olduklarını ve bunun değerini bildiklerini söyleyen Gürsoy Akpınar, “Bizler Ardahanlılar olarak büyükşehirlerde gerçekten de güzel yerler edindik, güven sağladık. Örfümüzden, geleneğimizden, kültürümüzden ödün vermeden burada yaşamaya çalışıyoruz. Ne mutlu Ardahanlılara, inşallah bu Ramazan tüm İslam alemine hayırlara vesile olur” değerlendirmesinde bulundu.

İCRAATA GEÇMEK LAZIM

İsrail’in yapmış olduğu zulümlere birleşmiş milletlerin (BM) sessiz kaldığını söyleyen Gürsoy Akpınar Kudüs’ün önemine ve İslam aleminde yapılan zulümlere değinerek, “Kudüs bizim için tabii ki çok önemli. Siyasilerimizin de bunun bilincinde olduğunu biliyorum, ona göre hareket edip tedbir aldıklarını da biliyorum. Fakat bilmek yeterli değil uygulamaya geçmek gerekiyor. Bugün bakıyorsunuz, bütün savaşlar İslam aleminin olduğu coğrafyalarda meydana geliyor. Bütün Müslümanların artık uyanması lazım. Neden hep Müslümanlar ölüyor? Bir Yahudi için dünyayı ayağa kaldırıyorlar, İslam aleminde ise binlerce Müslüman kardeşimiz hayatını kaybediyor ama zulüm edenlere net bir cevap verilmiyor. Bizler için acı bir tablo” şeklinde konutlu.