Semih ŞAHİN

Ardahan İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağanüstü Genel Kurulu, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi. Yapılan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yönetim kurulu ve faaliyet raporunun ibrasından sonra protokol konuşmalarıyla devam eden genel kurulda tek aday olarak üyelerin huzuruna çıkan Güven Gökten, Ardahan İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak bayrağı devraldı. Yapılan Genel kurula agazete Genel Müdürü Erdal Şimşek, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekai Aydın, Ardahan ilçelerinin dernek başkanları ve çok sayıda Ardahanlı vatandaş katılım gösterdi.

Dernekçilik kolay değil

Ardahan İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski başkanı Gürsoy Akpınar yeni yönetime görevinde başarılar diledi. Devraldıkları bayrağı daha iyi yerlere taşıyacaklarından şüphesinin olmadığını belirten Akpınar, “2013-2017 yılları arasında Bursa Ardahan İl Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Benimle beraber yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarıma ve bizi destekleyen tüm hemşerilerime teşekkürlerimi iletiyorum. Dernekçilik zor iş. Bu zor görevi devralan yeni yönetime birkaç öneride bulunacağım. Bundan sonraki etkinliklerimizi tamamen bürokrasiye yönelik yapalım. Bugün Ardahan ve Bursa kardeş şehirler protokolü gibi böyle bürokraside isim yapabileceğimiz şekilde etkinlikler yapalım. Biz bayrağı buraya kadar getirdik. Bizden sonra devralan arkadaşlar inşallah bayrağı daha iyi yerlere taşıyacaklar” dedi.

Bursa’da kalabalığız

Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekai Aydın da yeni yönetime başarılar diledi. Birlik ve beraberlik çerçevesinde Ardahan Dernekleri’ni her zaman ileriye taşıyacaklarını belirten Aydın, “Bizler Bursa’da kalabalık bir nüfusa sahibiz. Derneklerimiz sayesinde birlik ve beraberliğimizin pekişmesini sağlıyoruz. Bugün burada Ardahan İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirmek için toplandık. Seçilen yönetime yeni görev sürecinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Elimizi değil gövdemizi…

Yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da görevi devralan Güven Gökten, ekip çalışmasıyla derneği daha da iyi yerlere taşıyacaklarını dile getirdi. Gökten, “Olağanüstü Genel Kurul’a ihtiyaç duyulduğu için bugün buradayız. Kısaca neden gerek duyulduğunu izah etmek istiyorum. Kasım ayında yapılan kurulda eski başkanımız Gürsoy Akpınar tekrardan aday olmayacağını söyledi. Bizim adımıza bir liste sunuldu ve bizde o listeye sahip çıktık. Bizde bu yüzden dolayı Olağanüstü Genel Kurul kararı aldık. Hem vicdanları rahatlatmak için hem de daha güçlü, daha yaygın bir yönetimle hizmete talip olalım dedik. Katılım gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Derneğimizi bugüne kadar getiren, ellerini değil gövdelerini taşın altına koyan eski dernek yöneticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler de eski yöneticilerimiz gibi görevi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.