Hatice DAL

Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu(BUARDEF) ve Posof Belediyesi paydaşlığında Bursa, Ankara, İstanbul ve Kocaeli’deki Ardahanlı iş insanlarını ve bürokratları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen toplantı Heybeli Otel’de gerçekleşti. İlki Ankara’da başlatılan kaynaşma toplantısının Bursa ayağına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve BUARDEF Genel Başkanı Zekai Aydın’ın yanı sıra çok sayıda Ardahanlı iş insanı ve bürokrat katıldı.

Yapılan bu toplantılarla kişiler arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi ve iş çevrelerinin Ardahan’a yatırım yapmaları konusunda teşvik edilmesi hedefleniyor. Açılış konuşmasını yapan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, gördüğü manzara karşısında son derece gururlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sıladan gurbete, gurbetten sılaya. Biz sıladan geliyoruz gurbete ancak görüyoruz ki gurbet dediğimiz mekanlar bizim hemşerilerimizin aşı, işi olmuş. Biz sizlerin buradaki hallerinizi gördükçe son derece memnun oluyoruz. Ve burada bulunan katılımcılarla Posof’un değerlerini buluşturmanın güzelliğini yaşıyoruz. Posof adına değer verdiğimiz birçok simayı bir arada görmek bizim çok önemsediğimiz bir şey. Bu programa katılamayan Posof’lu siyasilerimizin sizlere selamlarını getirdim. Bundan sonraki süreçte Posof’la ilgili neler yapılabilir onu konuşacağız.”

KENDİ PAZARIMIZ VE SİYASETİMİZ OLUŞSUN

“Biz 2014’te Posof Belediye Başkanlığı’na getirildiğimizde camia olarak sahada çok fazla yer alacağız ancak birliktelik oluşturmamız gerekiyor diye yola çıktık. Büyüyen bir Posof kardeşliğiyle Osmanlı’ya başkentlik yapmış medeniyetin şehri Bursa’da bir araya geldik” diyen Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, “Türkiye’nin en son ucu, Kafkasya coğrafyasının başlangıcı olan küçük bir ilçeden gelerek Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyetlerini sürdüren vatandaşlarımız gittikleri her yere dostluk ve güzellikler götürdü. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Bu camiaya mensup insanlar bizim yüzümüzü her yerde ak ediyorlar” ifadelerini kullandı. Bu toplantıların amacının Ardahan dışındaki Ardahanlıların birbirlerine destek olması için bir araya getirmek olduğunu dile getiren Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, “Amacımız bundan sonraki süreçte Ardahan dışında yaşayan hemşerilerimizle birbirimizi daha fazla tanımak ve toplantılarımıza katılımcı sayısını arttırarak kendi pazarımızı ve kendi siyasetimizi oluşturmak. Bizde istiyoruz ki bu yolda birbirimizden güç alarak diğerine güç verelim. Bütün değerlerimizi kendi içimizde paylaşarak, kendi yapımızı biraz daha güçlendirelim” açıklamalarında bulundu.

DAHA GENİŞ KATILIMLI OLACAK

Ankara’da başlatılan hemşeri buluşmalarının ikincisini Bursa’da yaptıklarını kaydeden BUARDEF Genel Başkanı Zekai Aydın, şöyle konuştu: “Bu gibi toplantılarda gün geçtikçe daha kalabalık hale geleceğimize inanıyoruz. Birbirini tanımayan Ardahanlı iş insanlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki daha büyük katılımla gerçekleşecek olan toplantımızda İstanbul ya da Ankara olarak planlıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum.”