Fatih AKKUŞ

Yusuf Erdoğan ve Ali Akman’ın golleriyle maçı 2-1 kazanan Bursaspor vasat bir futbol ortaya koysa da gençlerin azmi hocaları sevindirdi. Kastamonu ile oynanan karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu gol ile hem takımına maç kazandıran hem de üzerine düşeni yapan genç forvet form yakalamaya başladı. Elinden geleni yapan Akman, daha çok fayda sağlayabilmek için daha çok çalışıyor. Özellikle Samet Aybaba ve antrenörlerin ekstralarla çalıştırdığı Akman gelecek vaat ediyor.

AYNI YANLIŞA DÜŞMEMEK İÇİN

Bursaspor Divan Başkanı Galip Sakder, futbolcuların satılmasını istemiyor Bursaspor Divan Başkanı Galip Sakder, futbolcuların satılmasını istemiyor

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, bir televizyon programında soruları cevapladı. Özellikle transfer konusunda net konuşan Ali Ay, “Transferi ben herkesten fazla istiyorum. Ama bunun avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Aslında benim gönlümden geçen transfer yapmamak. Bunu açık ve seçik belirteyim. Çünkü aynı yanlışlara düşmek istemiyorum. Ama 10 ay sonra bunun net cevabını size verebilirim. Devre arasında yapılan transferlerin ne kadar fayda sağladığını ve yüzde yüz başarı sağlayamadığımızı maalesef gördük. Onun için çok ince eleyip sık dokuyoruz. Bir kanat ve forvet arkası oyuncusuna ihtiyacımız olduğunu hepimiz biliyoruz. UÇK’yla problem hallolsa bile transfer yapıp yapmama konusunda karar vermiş değilim. Belki UÇK’dan yasak kalksa bile transfer yapmayabiliriz” dedi.

BORÇLAR SİLİNMEYECEK

Ziraat Bankası’nın borçlarla ilgili yapılandırma yapmasına da değinen Ay, “İki aydan bu yana biliyorsunuz devletimiz, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Bankalar Birliği, kulüplerin borçlarının yapılandırılması konusunda bir çalışma yürütüyordu. Bu kulüpler açısından güzel bir gelişme. Bu sayede kulüplerin borçları yapılandırılacak. Burada kulüplerin borçları silinmeyecek” dedi ve ekledi: “3 yıllık süreçte bazı kesimler tarafından çok eleştirildik. Bu bir gönül işi. Bursaspor benim evladım gibi. Sevmesek daha önce de bırakabilirdik. Çok şükür buralara kadar geldik. İnşallah bundan sonra daha da iyi yerlere geleceğiz. Biz önlemlerimizi aldık. 5 yıllık bir plan çizdik. Transfere neden karar veremediğimi söyleyebilirim. Çünkü mali disiplinden çok fazla taviz vermeyeceğiz. Onu özellikle belirtmek istiyorum.”

MUHAMMET VE OKAN EVLADIMIZ

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kaleci Muhammet Şengezer ve 2. Kaptan Okan Koçuk ile anlaşacaklarını şu cümlelerle dile getirdi: “Muhammed ve Okan bizim evlatlarımız. Bizim suyumuzu içip, yemeğimizi yemişler. Onlarla her şekilde anlaşacağız, olmaması gibi bir durum yok. Gerek Türk futboluna gerekse Bursaspor’a uzun yıllar hizmet edecekler. Bir şekilde orta yolu bulup el sıkışacağız.”

BORÇ 1.3 MİLYAR OLACAK

Ziraat Bankası’nın borçları yapılandırmasıyla alakalı Bağımsız Denetleme Kurulu Mali İşlerden Sorumlu Üye Serdar Güllülü, “İçinde bulunduğumuz mali piyasa verilerine göre uzun vadeli kredilerde kullanılan en düşük faiz oranı olan aylık yüzde 1,78 ve TBB Başkanı dün TV’de güncel faizleri uygulayacaklarını kulüplere ayrı muamele yapılmayacağını beyan etti. Bir an bu faiz oranının uygulandığını düşünürsek fonlama neticesinde yeniden yapılandırma ile alakalı dillendirilen 11 yıllık yapılandırma yapıldığı takdirde kulübümüzün borcu bir anda 1,3 milyar TL civarına çıkacaktır” şeklinde konuştu.