CHP Aydın Milletvekili Baydar, tekrardan ameliyata alınan eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Baydar, "Bugün saat 08.30'da yapılan kontrol tomografisi sonrası yapılan genel değerlendirmede ameliyata alınarak operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi. Bugün sabah çekildiğinde kanama durmasına rağmen beyindeki ödem artmıştı" diye konuştu.

Beyindeki ödemin dekomplese edilip basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini bildiren Baydar, "Ameliyat esnasında yapılan anjiyo grafide beyindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stentin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu, bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine dekomplese edilerek beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi. Sağlık durumu iyidir. Beyindeki bütün damarlar çalışmaktadır. Beynin herhangi bir noktasında canlı olmayan doku yoktur. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıktıktan sonra da onun yine buradan 'nerede kalmıştık?' diyerek yapacağı konuşmaları hep birlikte bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Baydar, "Sol tarafında beşte bir oranında bir kuvvet kaybının olduğunu biliyoruz. Sabah ameliyattan önce uyandırıldığında arkadaşlarımız yine tespit ettiler. Önümüzdeki günlerde onun da ortadan kalkacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.