Fatih AKKUŞ

Polat Çalışkan Kimdir?

22 Kasım 1979 İzmir doğumluyum. 2 çocuğum var Bursa’da 15 yıldır ikamet ediyorum. Soma Linyitspor’da ilk profesyonel oldum. Daha sonra sırasıyla Akhisar Belediyespor, Bergamaspor fakat Bergama da ağır bir sakatlık geçirip futbolu profesyonel anlamda bıraktım. Bursa’da bir çok takımda fiilen ve mecazen çalıştım, desteklerim oldu. 27 yıldır futbolun içindeyim ve Allah ömür verdikçe olmaya da devam edeceğim.

HEDEFLERİNİZ NELER?

Bu sene ve daha önceki senelerde olduğu gibi Bursa futboluna farklılık kazandırmak niyetindeyim. Daha önce Görükle İpekspor, Vatanspor ve şimdi 1326 Pınarbaşıspor ile bu hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Tabiki şampiyonluklar yaşamak benim ve sporcularımın isteği. Ancak tek isteğimiz bu değil. Sahalarda görmeye alışık olmadığımız görüntüleri vererek en azından sporda karakter ve adiliyeti simgelemek istiyoruz.

BU SENE AMATÖR FUTBOLU NASIL BULUYORSUNUZ?

Amatör futbol ve amatör branşlarda adının başında amatör olduğu için ne yazık ki insanlar o gözle bakıyor. Kimse de demiyor ki “Bütün futbolcular amatörden çıkıyor” baktığımızda Bursaspor bu şehrin simgesi ve her amatör futbolcunun gitmek için can attığı yer. Ancak Bursaspor bile bugün amatör spor kulüplerine giderek futbolcuları izliyor ve oralardan alıyor. Bu da demek oluyor ki Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip Bursa’nın yine Türkiye’nin en iyi amatörüne sahip.

EKSİKLERİ NELERDİR?

Aslında en büyük eksiklik küçücük bir örnekle vermek istiyorum. Bursaspor içöin sosyal medyada yazılanlara bakıldığında Bursa’da Bursaspor aşkıyla yanıp tutuşan ve evladı Bursaspor’da oynasın diye dualar eden insanlar neden evlatlarını Amatör branşlarda oynamasına müsaade etmez? Bu nasıl bir çelişkidir. Ben eğitmenim Matematik eğitmeni. Öğrencilerime her daim etüt veren ve veliler tarafından da “Hocam oğlumu senin yanına verdiğimizden beri dersleri de düzeldi” cümleleri duyuyoruz. Benimde istediğim bu. Bir de diğer meslektaşlarıma uyarıda bulunmak istiyorum. Skor odaklı sahaya çıkıyor ve çocuklara etmedikleri hakaret kalmıyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor.