Özkan YILDIRIM

Kedikaya Köyü muhtarı Veysel Dönmez ile muhtarlığı ve muhtarlık görevi icraatında ki zorlukları konuştuğumuz keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Öncelikle merhaba Veysel Bey sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Merhaba, ben Veysel Dönmez. 1957, Bursa Karacabey doğumluyum. Doğma büyüme Karacabey’in bir köyü olan Kedikaya’lıyım. 1989 yıllarında bir dönemlik muhtarlık yaptım fakat o yıllarda çok gençtim bir sonraki muhtarlık döneminde aday olmadım. 2004 yılında tekrardan köyümüzde ki halkımıza hizmet vermek amaçlı adaylığımı koydum ve o dönemden beride muhtarlık görevini yerine getirmekteyim.

Peki, Veysel Bey gençlik tecrübelerinizi de sayarsak Kedikaya’nın şuan için beşinci dönem muhtarlığını icra ediyorsunuz. Bu beş dönemlik muhtarlık surecinizde ne gibi çalışmalar yaptınız?

Biliyorsunuz köyler küçük yerleşim alanları olduğu için bütçelerimizde ona göre oluyor. Ben 2004 yılında muhtar seçildiğimde ilk olarak cami minaresini yaptıracağımı söyledim. Çünkü camimizin minaresi yoktu. Bütçemiz olmamasına rağmen köylülerimizin de yardımlarıyla altı ay içerisinde köyümüzün cami minaresini yaptırdık. Sonrasında şadırvan yaptırdık. Köy kahvehanelerini onardık. Bütün köylülerimizin kapılarının önlerine kadar her yere taş döşettik. Köylü ormanını yeniledik. Ormanı sürdük, yerine 170’er tane badem sahası ektik ve köylülerimize dağıttık.

Muhtarım şu an için köyünüzdeki seçmen sayınız ne kadar, kaç hane yaşıyor Kedikaya’da?

Köyümüzde altmış beş hane bulunmaktadır ve herkes birbiriyle akrabadır. O yüzden köyümüzde ki herkes yerlidir yabancı hiç kimse yaşamamaktadır.

 

60 sene önce yapılmalıydı

Anladığım ve gördüğüm kadarıyla çok güzel işler gerçekleştirmişsiniz Veysel Bey. Peki, yapmayı istediğiniz veyahut şu da olsa güzel olurdu dediğiniz sizin eksik olarak gördüğünüz neler var?

Şu an için en önemli eksiğimiz köy yolumuz. 2018 yılında yenilenecekti fakat o dönemlerde Gölecik barajı yapım aşamasındaydı bazı aksaklıklardan dolayı yarım kaldı. 2019 senesinde yol yapımı içinde geç kalındı. Bu sene için Büyükşehir Belediyesi yol çalışmaları müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir. İnşallah bayramdan sonra yol çalışmalarımız gerçekleştirilecek. Şu an için bir diğer önemli eksiğimiz barajımız. Gölecik barajı altmış sene önce yapılması gereken ve çalışmalar içerisine alının bir proje. Sağ olsun Ak Parti göreve gelince bizim baraj yapılmaya başlandı. Fakat iki sene önce tamamlanmış olmasına rağmen barajımız dolmadı. Dolayısıyla bizim içmeye suyumuz olsa bile tarlalarımızı sulamakta çok büyük sıkıntılar yasıyoruz. Çünkü barajımız tam anlamıyla dolmadığı için tarlalarımızı sulamaya su bulamıyoruz. Köyümüz için bir sulama projesi yapılmasını istiyoruz. Barajımız dolarsa altmış yıllık hasret bitecek biz çiftçilerinde yüzü gülecek inşallah.

Peki, Veysel Bey geçmiş yıllarda da muhtarlık yapmış biri olarak günümüz muhtarlığı ile geçmiş yıllarda ki muhtarlığı yürütme çabaları arasında bir fark var mı bu konuda neler söylemek istersiniz?

Eskiden muhtarlık yapmak daha zordu. Çünkü kendi imkânlarınla bir şeyleri yapmak için çaba sarf ediyordun. Fakat günümüzde öyle değil bir şeye ihtiyacımız olduğunda belediyeyi aradığımız zaman hemen yardımcı oluyorlar. Misal kepçeye ihtiyacımız olduğunda hemen kepçeyi gönderiyorlar ya da BUSKİ ile işimiz olduğunda hemen bir ekip yönlendiriyorlar. O yüzden günümüzde muhtarlık yapmak geçmişe nazaran çok daha kolay. Sizlerin nezdinde de bu konu için devletimize ve büyükşehir belediyesine teşekkür ediyorum.

Veysel Bey sonuç olarak beş dönemden beri Kedikaya Köyü’ne muhtarlık yapıyorsunuz. Seçmenlerinize neler söylemek istersiniz?

Öncelikle herkesten Allah razı olsun. Benim bu zaman kadar karşıma başka bir aday çıkmıyordu bir tek bu dönem karşıma bir aday çıktı. Çok bir fark olmamasına rağmen yine de köy halkı, muhtarlık seçimlerinde beni seçti köy halkımıza çok teşekkür ediyorum.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret