Manisa´nın Salihli´de ilk defa düzenlenecek sempozyuma, İzmir Dokuz Eylül, Ege ve Katip Çelebi Üniversiteleri, İstanbul´dan Kemerburgaz ve İstanbul Ticaret Üniversiteleri ile Manisa´dan Celal Bayar Üniversitesi´nin katılacağı bildirildi. Oturum başlıkları içinde "Kuyumculukta Tasarım ve Kültürel Miras" konusu da yer alıyor.
Salihli´de gerçekleştirilecek olan çok sayıda kurum ve kuruluşun destek verdiği sempozyumda, bilgisayar modellemesi ile hazırlanan takı olgusunun farklı çalışmalar ile hafızalarda kalması amaçlanıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda Salihli antik kenti Lidya´yı en iyi tanımlayan eserlerin, sempozyum süresince Türkiye´den ve diğer ülkelerden katılan konuklara sergileneceği açıklandı.
Büyük ilgi görmesi beklenen bu sempozyumda hazırlanan workshoplar ve açılan sergilerle etkinliğin geniş kitlelere ulaşmasının hedeflendiği kaydedildi. Workshop çalışmalarının ilkinde "Lidya sanatı ve Lidya kuyumculuk ürünlerinin günümüz takı tasarımlarında yeni bir bakışla kullanımı" konusu ele alınıyor. Salihli Belediyesi´nden Mimar Selcan Doğan ile Arkeolog ve Kuyumculuk Tarihi Araştırmacısı Altan Türe´nin öncülük ettiği workshopun ilk aşamasında gerçekleştirilen araştırma gezisinde, Lidya Altın Rafinerisi, Artemis Tapınağı, Gymnasium-Roma hamamı kompleksi ve Pomza Altın Madenciliği sahasında incelemeler yapıldı.
2 öğretim görevlisi ve 11 öğrenciden oluşan workshop grubu, tasarımlarını tamamlamak için Salihli Kent Müzesinde çalışmalarına başladı. Tasarımların üç boyutlu modellenmesi için takı tasarımı alanında söz sahibi olan Ali Özhan Bekar da gruba katılarak 15 günlük süreçte workshop grubunun bilgisayar ortamında hazırlayacağı takı tasarım koleksiyonuna son şeklini vereceği belirtildi. Bu koleksiyondan oluşan eserlerin de ‘´Tasarımda Lidya Sanatından Esinlemeler´´ adıyla sempozyum süresince Salihli Kent Müzesinde sergileneceği bildirildi.