İstanbul Caddesi üzerindeki ‘Alpiş Aden House’ ve Odunluk Bölgesi’ndeki ‘Alpiş Hünkâr Konakları’ projelerini, planlanan teslim tarihinden önce bitireceklerini duyurdu. Açıklamalarında projelerin detaylarına da değinen Karaalp şunları söyledi; “Bursa’nın yeni cazibe bölgelerinden biri olduğunu düşündüğümüz İstanbul Caddesi üzerinde, bir önceki projemiz Tuana Evleri’nin yanında 300 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz ‘Alpiş Aden House’, bölgeyle birlikte Bursa’ya da değer katıyor. ‘Alpiş Aden House’, 40 bin metrekare kapalı otoparkı, 3 ayrı sosyal tesisi, bu tesislerde yılın 12 ayı kullanılabilen kapalı ısıtmalı 3 adet yüzme havuzu, 3 ayrı kafeterya, 3 ayrı fitness center, 3 ayrı playstation, karaoke ve sinema odaları, 3 tane yazlık açık çocuk oyun alanı, 2 tane kışlık kapalı çocuk oyun alanı, hobi bahçeleri, 7/24 güvenlik ve kamera takip sistemleri, 14 bin m2 peyzaj alanları ve süs havuzları gibi birçok özelliğin olduğu bir proje”

ÖZEL DETAYLARA DİKKAT

Alpiş Aden House devam ederken Aralık 2017’de temelleri atılan ‘Alpiş Hünkâr Konakları’ projesinin ise Nilüfer’in en prestijli lokasyonlarından olan Odunluk’ta yükseldiğinin altını çizen Karaalp şöyle devam etti: “Bu projede lüks ve konforu ön planda tuttuk. Daire tipleri ve özel detaylarla bunu ortaya koyduk. 3 blok 30 özel daireden oluşan projemizde; 4,5+1, 5+1 ve 6+1 daire tiplerimiz mevcut. Her daireye 2 araçlık kapalı otopark planladık. Ayrıca kapalı ısıtmalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, Türk Hamamı, kapalı çocuk oyun alanı, 7/24 güvenlik gibi detaylara özel önem verdik. Bu projemizi de Alpiş Aden House gibi 2019’un ilk günlerinde teslim etmeyi hedefliyoruz.”

BİR GELENEK OLDU

Alpiş Group’un projelerini, taahhüt tarihinden erken teslim etme alışkanlığının artık bir gelenek haline geldiğini,söyleyen Karaalp: “Uzun süreli çalışmış olduğumuz ekip ve ekip arkadaşlarımızın uyumu, disiplinli bir proje yönetimi, bununla birlikte havaların da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi projelerimizi erken bitirmemize vesile oluyor. Biz artık bunu alışkanlık haline getirdik.Hiçbir zaman esirgemeyen çok değerli Bursalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

HAM MADDE İTHALATI

Karaalp son olarak, döviz kurundaki artışlara değinerek, Karaalp sözlerini şöyle sonlandırdı:“Türkiye’de birçok sektör ham maddeyi maalesef dışarıdan ithal ediyor. İnşaat sektörü de bunlardan biri. Sektörümüzde dövize endeksli ürünlerin oranı yüzde 30 civarında. Doğal olarak maliyetlerimiz de arttı. Alpiş İnşaat olarak tüm projelerimizde, proje süresince kullanılacak malzemeleri önceden aldığımız için döviz kurundaki artış bizleri etkilemedi.”