Erkan ŞEN-Gülin ÖZDEMİR

"20 yıllık iş hayatımdaki birikimlerimi doğup büyüdüğüm ilçem Keles için kullanmaya hazırım” ifadesini kullanan Ali Mersin, "Kelesliye karşı sorumluluğum var. Bu sorumluluğu belediye başkanı olarak hizmetle yerine getirmek istiyorum" dedi

Yerel seçimler yaklaştıkça partilerde de hareketlilik devam ederken Keles’in sevilen simalarından olan Ali Mersin, Keles Belediye Başkanı Aday Adaylık başvurusunu, AK Parti Keles İlçe Başkanlığı’na sundu. Keles AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Keskin’e aday adaylık başvuru formunu teslim eden Mali Müşavir Ali Mersin’in bu özel gününde sevenleri ve ilçe halkı ona destek çıktı. Başvuru sonrası açıklamalarda bulunan Mersin, “Öncelikle bu özel anımda yanımda olduğu için başta eşim olmak üzere buradaki herkese teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz. Ailem ve Bursa merkezden gelen dostlarım, işlerini güçlerini bırakıp, bu güzel ve özel günümde bana destek verdiler. Bu süreç benim için zor oldu. Çünkü sorumluluk ve beklentisi çok olan işe sahibim. İlçem adına büyük projelerim var. Rabbim mahcup etmesin. Keles AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Keskin bizim aile dostumuzdur. Bizzat kendilerine başvuru yapmamız bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu” dedi.

BEN BU İLÇENİN ÇOCUĞUYUM

“Ben 1978 Keles doğumluyum. İlk ve ortaokulu Keles’te, liseyi Bursa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldum. Evli iki çocuk babasıyım” diyen Mersin sözlerine şöyle devam etti: “Yaklaşık 4 yıl süre ile Bursa’da birçok farklı sektörde firmaların turizm departmanlarına bilgisayarlı muhasebe ve program eğitimleri verdim. Askerlik dönüşü Keles’te 5 yıl süren iş hayatıma Koyunoğlu AVM bünyesinde mali işler sorumlusu olarak devam ettim. Bir müddet bilişim sektöründe ardından muhasebe bürosunda çalıştıktan sonra Bursa ve çevre illerimizin tanınmış siyaset adamlarına, sanayici kesimlerine hizmet vermekte olan Niltur Turizm firmasında idari ve mali işler sorumlusu olarak başladığım görevime 10 yılı aşkındır devam etmekteyim.”

KELES İÇİN HAYALLERİM VAR

“20 yıllık iş hayatımdaki deneyimlerimi, birikimlerimi ve hedeflerimi doğup büyüdüğüm ilçem Keles için kullanmaya hazırım” ifadesini kullanan Mersin, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Keles Belediye Başkanlığı görevine talibim. Çünkü, Keles için hayallerim var. Sorunlarımızın son derece farkındayım. 20 yıllık iş hayatımdaki deneyimlerimi, birikimlerimi ve hedeflerimi doğup büyüdüğüm ilçem Keles için kullanmaya hazırım. Şahsıma gösterilen teveccühü boşa çıkarmamak düsturuyla hareket edip, yepyeni bir Keles vizyonuyla ‘’hep birlikte güzel bir gelecek’’ diyerek Keles belediye başkanlığına adayım Çıktığımız bu yolda rabbim bizleri mahcup etmesin; hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

KİM SEÇİLİRSE ARKASINDA KENETLENECEĞİZ

Bütün arkadaşların aday adaylık başvurularını almanın ayrı bir heyecan olduğunu belirten Keles AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Keskin, “Herkes Keles sevdası. Arkadaşlarımız Keles’te hayata geçireceği hizmetleri göz önünde bulundurarak adaylık başvurusu yapıyor. Şimdi de Ali Mersin kardeşimizin başvurusunu alıyoruz. Takdir ettiğim bir kardeşimiz. Başarılarının devam etmesini diliyorum. Rabbim yolunu açık etsin. Birkaç arkadaşımız daha aday olabilir, bunlardan sadece biri aday olacak. Hepsi birbirinden değerli. Şunu da ayrıca arzuluyorum kim aday olursa diğer aday adayı arkadaşlarımızın onun arkasında kenetlenmesini istiyorum. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Ali kardeşimizi de Belediye Başkanı koltuğunda görmek isterim” açıklamasında bulundu.

ALİ MERSİN KİMDİR?

Evli ve iki çocuk babası olan Ali Mersin, 1978 yılında Keles’te doğdu. İlk ve ortaokulu Keles’te, liseyi Bursa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun. 4 yıl süre ile Bursa’da birçok farklı sektörde firmaların turizm departmanlarına bilgisayarlı muhasebe ve program eğitimleri verdi. Daha sonra Keles’te 5 yıl iş hayatına, Koyunoğlu AVM bünyesinde mali işler sorumlusu olarak devam etti. Niltur Turizm firmasında idari ve mali işler sorumlusu olarak başladığı görevine 10 yılı aşkındır devam etmektedir.