Ufuk IRGAŞ

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, gazetemize yaptığı açıklamada adaylığını bir kez daha duyurdu. Akıncı yaptığı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bildiğiniz üzere 2014 genel seçimlerinden çıktıktan sonra Demokratik Sol Parti Türkiye Genelinde  28 binlere düşmüştü ama bizler en kötü günlerde dahi partimizi ve politikalarımızı, çözüm önerilerimizle birlikte savunduk ve dik durduk. Demokratik Sol Parti ülke genelinde bakıldığında, benim dönemimde Bursa olarak 6. İl olmuş, genel anlamda da oylarını en fazla arttıran siyasi parti konumundadır. Bunun için tekrar adayım ve diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bu güne kadar da Atatürk ilke ve inkılâplarının yılmaz savunucuları olarak ülke ve halkımızın menfaatleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Partimizden birçok ismin uzaklaştığı en günlerde olduğu gibi biz bu gün de Demokratik Sol Parti İl Örgütü olarak siyasetin içindeyiz ve hep var olacağız. Bunun için yeniden adayım; en kötü günde vardım yarın yine olacağım.”
EN FAZLA OY ARTIŞI OLAN 6. İLİZ
“Bu gün tek başımıza girdiğimiz seçimlerde 750 bin oya çıkmışız, hatta ülke genelinde en fazla oyunu arttırmış partiyiz. Şu an Bursa genelinde örgütlü olduğumuz 10 ilçemizde genel kurulumuzu yaptık. 2 ilçemiz Mudanya ve Mustafakemalpaşa için ise prosedürünü yetiştiremedik. Malum DSP olarak ülke genelinde olağan kurullarımız devam ediyor. Tarihler çakışıyor, istediğimiz çalışmaları yapamıyorduk.  Onları da 9 Kasım İl Genel Kurulu’ muzdan sonra,  en kısa zamanda yapacağız. Bursa benim başkanlığım dönemimde  ve ekip arkadaşlarımın da çalışmasıyla DSP örgütü olarak ülke genelinde en fazla oyunu arttıran 6. il konumundadır.”
İLÇE BAŞKANLARIMIZI BELİRLEDİK
“Yaptığımız ilçe kongrelerinde adaylarımızı belirledik. Bu listeye göre; Yenişehir - Eyüp Şahin, Gemlik - Ahmet Yılmaztürk, Gürsu - İsmail Şen, Nilüfer - Münüre Banuşoğlu, Yıldırım - İlknur Hayırlı, Karacabey - Ahmet Akıncı, İznik - Nurdan Bilgin, İnegöl - Halil Büyükışıklar, Kestel - Muammer Çelik’ten oluşuyor. 9 Kasım’da Genel Başkanımız Önder Aksakal’ın da katılımıyla İl Başkanlığı kongremizi yapacağız. Bizler hazırız… 1999’da Bursa da 7 belediye, bir beldeyle 4 sıfır yapmıştık. 2004’ ten sonra iktidara gelen AK Parti bence, bizce yeterli çalışmayı yapamadı.  Bizim dönemimizde yapılanlar ortadadır.  Tüm bunlar halkın hatırında ve takdirini kazanmıştır. Bu günkü noktada bilhassa dar gelirli, asgari ücretli ve emeklilerimiz o günlerde ki refahı  aramaktadır. AK Parti kendisine yakın isimlerle, iş insanlarıyla, iktidar nimetlerini kendisine yakın isimlere sunmuştur. Bu kadar taraf olarak ülke yönetmek ve siyaset yapılması halkımızı bunaltmıştır. Tüm bu ve benzeri sıkıntılar sebebiyle bundan sonraki yerel ve genel seçimlerde Demokratik Sol Parti’mizin  hak ettiği yerde olacağına inancımız tamdır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler

 

Hüseyin Cahit Akıncı kimdir?
DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı 1958 Karacabey doğumlu. İlk ve ortaokul tahsilini Karacabey’de, lise tahsilini Bursa Teknik Lisesi’nde, üniversite tahsilini ise Adana Devlet Mimarlık’ta yapmış. Askerlik sonrası çeşitli işletmelerde yöneticilik, sonrasında da kendi işyerimi açan Akıncı, 1973’te başladığı siyasi hayatını emeklilikten sonra daha da pekiştirerek, 1983’te SODEP’in kuruluşunda yer alarak devam etmiş. 2014 yılına kadar CHP’nin her kademesinde aktif görev alarak, aynı yıl Karacabey DSP İlçe Başkan Yardımcısı, daha sonra İlçe Başkanı, yerel seçimler sonrası da İl Başkanlığına getirildi. Halen Başkanlık görevini yürüten Akıncı, 9 Kasım tarihindeki İl Kongresi’nde yeniden aday.