Özel bir firma tarafından geliştirilen akıllı telefon uygulamasıyla görme engelli vatandaşların hayatı kolaylaşıyor. Dünyada henüz İOS uygulaması olarak hizmet veren “Be My Eyes” yani "Gözlerim Ol´´ uygulamasına e-posta adresi ya da Facebook aracılığıyla üye olunabiliyor. Bir çeşit sosyal arkadaşlık ağı olan uygulama sayesinde kişilerin empati duygusu ön plana çıkarken akıllı telefonlara farklı bir boyut daha kazandırılmış oluyor. Görme engelli kullanıcılar bu uygulamayı "Voice Over´´ yani “Sesli Komut” özelliği kullanarak faydalanabiliyor.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIR?
Ücretsiz olarak Apple Store´dan indirilen uygulama girişinde görme engelli ya da gönüllü kullanıcılar olarak profilinizi oluşturabiliyorsunuz. Uygulama içerisinde aktif olduğunuz anda görme engelli bir kullanıcı sizden yardım isteyebiliyor. Görme engelli kişinin kamerasından gösterdiği objeleri ya da yazıları okuyup yardımcı olma imkanına sahip olurken, puanlama sistemi ile birbiri ile anlaşamayan kişilerin tekrar karşılaşması da engelleniyor.

Öte yandan uygulama, akıllı telefonlarda insanlık için üretilen en önemli uygulamalar arasında gösterilerken kullanıcı sayısı da gün geçtikçe artıyor.