İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Mesudiye Mahalle Muhtarı İlhan Aydemir ile birlikte deredeki ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, "Bu dere 1960´lı yıllardan bu yana hiç ıslah edilmemiş. Mart ayında bildiğiniz üzere sel baskını olmuştu. Yaklaşık bin dönümlük yerde çiftçimiz büyük zarar görmüştü. Devamında yağmurların artması ile birlikte haziran ayında yine dere taştı. Yeniden zarar görmüştük. Tabii biz bunu gündeme getirdik.

Sağ olsun Devlet Su İşleri geldi, Ankara yolunun üst bağlantı noktasından sonuna kadar dereyi ıslah ediyor. Bundan sonra bu bölgede sel baskınlarının olacağını ummuyoruz. Çok güzel bir çalışma var. Buraya gelen ekipler ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürü, Büyükşehir Belediyesi´ne çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Mesudiye Mahalle Muhtarı İlhan Aydemir ise, "Arazi sahipleri ile birlikte sel felaketinin ardından imza topladık, ilgili yerlere müracaat ettik. Çalışmalar başladı. Bu çalışmalardan dolayı memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bundan sonra arazimiz su altında kalmaz, ürünler zarar görmez. Devlet Su İşleri´ne başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.