Ufuk IRGAŞ

Birkaç yıl öncesine kadar Arap Şükrü Sokağında 4 restoranla Bursalılar başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlere balık ikramında bulunup unutamayacakları programlar sunan İbrahim Akın üç yıl önce hizmete açtığı Özlüce Vira Balık Restoran'da geçtiğimiz hafta sonunda sahnelerimizin kraliçesi Bedia Akartürk'ü konuk etti. Girişimci işletmeci İbrahim Akın'la yaptığımız söyleşide bize şu açıklamayı yaptı: "Görüldüğü üzere diğer haftalar gibi bu hafta sonunda da mekanımda oturacak yer kalmadı. Günümüzde birçok mekan müşteri sıkıntısı çekerken, Allah'ıma şükürler olsun ki mekanım haftalar öncesinden yapılan rezervelerle dolup taşıyor. Ben buradan bizi tercih eden Bursalılar ve müşterilerime teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

’Besmele-i Şerif’ hat eserleri sanatseverlerle buluştu ’Besmele-i Şerif’ hat eserleri sanatseverlerle buluştu

HEM OYNADI HEM DE OYNATTI

Geçtiğimiz hafta sonu 79. yaş gününü sahnelerde kutlayan 'yaşayan efsane eskimeyen ses' Bedia Akartürk üç saat süreyle kaldığı sahnede hem oynadı hem de oynattı. Mekanında daha önceleri; Yıldırım Bekçi, "Adını Dağlara Yazdım" eserinin sahibi Ali Han, Mahmut Tuncer, Tüdanya, Vahdet Vural, Güllü, Gökhan Güney, Arif Susam, Hakkı Bulut, Yıldız Tezcan, Orhan Esen, Selçuk Ural ve Bursa'da yaşayan Rumelili Semih, Rüştü Karpuz, ve son olarak da okuduğu her eserle yıllardır zirveyi hiç bir kimseye kaptırmayan sahnelerimizin hanımefendi ve kraliçesi Gülden Karaböcek'i Bursalı hayranlarıyla buluşturan İbrahum Akın, "Müşterilerim ile davetlilerimin keyif alacağı programda sanatçımız günümüzün ve seksenlerin sevilen eserlerini seslendirecek. Davetlilerim ile müşterilerimin programı izlemek için müessesemi tercih ettikleri için teşekkür ediyor ve iyi seyirler diliyorum." ifadelerini kullandı. Akın Bursalıları sürpriz sanatçılarla buluşturmaya devam edeceğini ve önümüzdeki hafta sonu ise yoğun istek üzerine Aldo'yu Bursalı hayranlarıyla  buluşturacağını söyledi.

ESERLERİNİ BİRLİKTE OKUDU

Sesiyle milyonların sevgisini kazanan Bedia Akartürk üç saati aşan programı sırasında istekleri yerine getirdi ve müşterilerle birlikte sevilen şarkı ve türküleri seslendirdi. Ünlü sanatçı masa masa dolaşarak hatıra fotoğrafları da çektirdi. Akartürk, etkinliğin ardından işletme sahibi İbrahim Akın ve hayranlarına kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

AKARTÜRK KİMDİR ?

Bedia Akartürk Türkü severlerin geçmiş yıllardan günümüze büyük bir keyifle dinlediği duayen sanatçılarımızdandır. Bu nedenle özellikle türkü severler ve hayranları usta sanatçı hakkında her bilgiyi merak etmektedir.1941 yılının Şubat ayında dünyaya gelen usta sanatçı Bedia Akartürk’ün burcu, Kova’dır. Baba tarafından aslen Konya‘lı, Bozkır Yörüklerinden, anne tarafından ise İzmir Ödemiş’lidir. Babasının da sesinin çok güzel olduğunu ve ondan türküler dinleyerek büyüdüğünü belirtmiştir. Ayrıca annesinin hem sesinin güzel olduğunu, hem de çok güzel ud çaldığını, sesinin güzelliğinin genetik olduğunu belirtmiştir.