Funda AVCI

Türkiye'de, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi başta olmak üzere birtakım anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulması ile başlayan referandum hazırlıkları kapsamında AK Partili Kadınlar Bursa'da bir araya geldi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, referandum hazırlıkları kapsamında birçok ilde düzenlediği 'Bölge Eğitim Toplantıları'nın Bursa ayağını dün Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

BAŞARILI OLAMADILAR

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadın Kolları Bursa Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, referandum dönem içi çalışmalarına hız vermeden devam ettiklerini ifade ederek, "Genel merkezimizin kadın kollarının düzenlediği, bölge eğitim toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Dünya'nın büyükleri kabul eden, yıkılmış mihraplar atalarımızın hemen üstüne dayandığı orta doğu coğrafyasını ve halkını alt üst ettiği bugünlerde, yıllardır içerdeki maşalarıyla, ülkemize türlü oyunlar çeviren ve o karıştırdıkları coğrafyalara bizi de katmak isteyen uşaklar 15 Temmuz 2016 akşamı belki şimdiye kadar en sinsi en hain iş birlikçiler FÖTÖ terör örgütü, ülkemizi işgal etme çabasına girdi. Gözlerini kin, nefret ve kan bürümüş olan bu hainler vatanı için canını ortaya koyan 248 vatandaşımızı şehit ettiler ve 2 bine yakın vatandaşımızı da yaraladılar. Ama olmadı başaramadılar. Ne yaptılar? Bütün eli kanlı terör örgütlerini harekete geçirdiler. Bunu da başaramadılar, nasıl mı halkımız sayesinde bizim sayemizde" ifadelerini kullandı.

Ülkemizde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, "Ülkemizi çeşitli yerlerde insanlık dışı hain terör saldırılarında bulundular. Zannettiler ki onlar, öldürdükçe biz yılacağız. Sineceğiz yok olacağız. Bunu da başaramadılar. Bilmiyorlar ki, bayrakları bayrak yapan içindeki kandır. Toprak uğruna ölen varsa vatandır diyen ecdadın torunlarıyız. Bilmiyorlar ki bizde, ‘Biz kefeni giydik yola çıktık’ diyen bir liderimiz var. O hainlere diyorum ki milletimizi bölemeyeceksiniz vatanımızı parçalayamayacaksınız bayrağımızı indiremeyecek ve ezanlarımızı susturamayacaksınız. Cumhurbaşkanımızda onayladıktan sonra sıra bizde değerli arkadaşlar. Referanduma ilk adım atıldığından bu yana girilmedik ev çalınmadık kapı bırakmayan siz AK kadınlar. 15 Temmuz sonrasındaki bir ay boyunca meydanları boş bırakmayan AK kadınlar şimdi yine sahalara inmek için gün sayıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli dönem noktalarından ülkemiz için demokrasi için çalışıp bir olacağız. Yine bu süreçte AK Kadınlar olarak her yerde olacağız. Ülkemizin en hayırlı işin altına biz AK Kadınlar olarak imzamızı atmış olacağız. Çünkü bu ülkede artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" şeklinde konuştu.

Bu süreçten 12-0 galip çıkacağız...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Bu hassas süreçte gerçekleştirilen, bu toplantıda yer alan kadınlarımızın titiz çalışmalarını tek tek kutlarım.   Ülkemizin geleceği için adım atılmış olan bu sürecin hepimize hayırlar getirmesini temin ediyorum. İnşallah bu süreci de en güzel durumda atlatmış olacağız. Kritik bir süreç ve 12. defa halkın karşısına çıkacağız. Bu yoğun kritik süreçte de bu toplantıyı gerçekleştirmiş oluyoruz. İnşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Çünkü biz her zaman halkımızın en iyi şekilde temsilcisi olmayı gayret ediyoruz. Biz halkın değerlerini 'HALKI' iktidara taşıyan bir partiyiz. Yaptığı işi büyük inançla yapan ve bu işi ibadet kabul eden bir vicdanın mensuplarıyız. Allah'a şükür gururluyuz. İşte 15 yıldır iktidardayız. 15 yıl boyunca kimseye koz vermiyoruz. Güzel bir imtihandan geçtik.  Girdiğimiz 11 seçimlerde de galip geldik. Bu durumda 11-0 galibiz inşallah bu seçimlerde 12-0 olacak ve biz yine galip geleceğiz" şeklinde konuştu.

Biz bir bütünüz!

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da, "Gerek Bursa'mızdan gerekse komşu il ve ilçelerimizden gelen kadın kollarımızın çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Her zamanda bizim yanımızda oldukları için teşekkür ederim. Biz Ak Parti teşkilatı olarak her zaman bir bütünüz. Ülkemizin geleceği açısından önemli olan bu süreçte en büyük güç kaynağımız yine halkımız. Daha güçlü bir Türkiye hedefimizle çıktığımız bu yolda önemli bir eşiğe geldik. İnşallah referandum sürecine kadar durmadan yeni anayasa ve sistem değişikliği fikrimizi anlatacağız. Halkımız her zaman olduğu gibi en doğru kararı verecektir" dedi.

Avrupa’nın en modern tesisi Osmangazi’de

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan ve komisyon üyelerini makamında ağırladı. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından izlenimlerini Başkan Dündar’la paylaşan komisyon üyeleri, sunulan hizmetler için teşekkür etti. Başkan Mustafa Dündar, Hamitler Mahallesi’nde 114 dönüm alan üzerinde kurulu olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin, Avrupa’nın en büyük ve en modern tesislerinden biri olduğunu söyledi. 2007 yılında hizmete açılan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin, daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına sadece Bursa'da değil Türkiye'nin her yerinde yardıma ihtiyacı olan bütün sokak hayvanlarına kucak açtığını ifade eden Başkan Dündar, “Sokaklardaki başıboş hayvanların bakımını üstlendiğimiz gibi onların insanlara zarar vermelerinin de önüne geçiyoruz” dedi.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR İÇİN DÜNDAR’A TEŞEKKÜRLER

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan da sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdikleri örnek çalışmalar için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Babacan, “Ülkemizde hayvanlar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu ile güvence altına alınmış durumda. Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, sunduğu hizmetler bakımından örnek bir tesis. Bizler de, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.