Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıya milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, “Uzunca bir aranın ardından yine buradayız. Ülkemiz hain bir darbe girişimini atlattı. Atlatmasaydı belki de bugün bu salon yerine başka mekanlarda ve belki de hapishanelerde olacak ve o vatan hainlerinin kuracağı mahkemelerde yargılanacaktık. Hepimiz gayet biliyoruz ki medeniyetimizin en temel vasıflarından birisi gazadır. Rabbim bizi bu şuurdan bir dakika dahi ayırmasın. Yılmadan, ona buna bakmadan çok çalışmalıyız. Bir yandan çok çalışmalı, diğer yandan beraberlikten asla taviz vermemeliyiz” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Bu ayağa kalkış, insanlık için yürüyüşün başlangıcı olacak inşallah” şeklinde konuştu.
Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, ülkenin son 5 yıldır ağır saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, “Türkiye, medeniyet iddialarını ortaya koydukça ve bu noktada kararlı ve azimli bir şekilde mesafe aldıkça, küresel odaklar bundan rahatsızlıklarını hiç yüksünmeden ortaya koyuyor” diye konuştu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun de birlik ve beraberlik mesajı verdi. Torun, üç ana partinin üzerinde uzlaştığı mini anayasa paketine de temas ederek, “Yargının bağımsızlığı ve daha demokratik bir Türkiye hedefimiz yolunda sağlanan bu birlik ve beraberlik, inanıyorum ki darbe anayasasının izlerini silme hedefimiz yolunda da sürecektir” diye konuştu.