AK Parti Bursa teşkilatının yeni yönetimi İl Başkanı Ayhan Salman tarafından tanıtıldı. Uzun istişareler neticesinde oluşturulan yeni yönetim kurulunu tek tek tanıtan Ayhan Salman, geçmiş dönem il başkanları ve yöneticilerine de teşekkür etti. Zor bir seçim de olsa 50 kişilik yönetimi oluşturduklarını ifade eden Başkan Ayhan Salman, partiyi 2023, 2071 hedeflerine ulaştıracak, parti vizyonunu temsil edebilecek, meselelerin çözümü noktasında en doğru köprüyü kurabilecek isimleri belirlediklerini söyledi. Salman, “Ferdî çabalardan ziyade ekip ruhu ve takım ruhu ile başarıya ulaşacağız. İstişare kültürü ve kolektif aklı ön planda tutacağız. Hizmet yolunda en büyük destekçimiz yine halkımızdır. Ekibimizle birlikte gidilmedik ev, sıkılmadık el kalmayacak. Problemlerin çözümünde atılacak her adımda halkımızla el ele halkımız için çalışma gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu listesinin belirlenmesinde kadın ve gençlere öncelik verildiğini ifade eden Salman, “Geçmiş siyasi tecrübelere, ticari hayata ve meslek gruplarına da önem verildi. Yeni yönetimi oluşturmadan önce koordinatör milletvekilinin de katıldığı bir çalışma ekibi oluşturuldu. AK Parti çatısı altında hizmet etmek isteyen birçok arkadaşımız il binamıza gelerek hem bize başarılar dilediler hem de yeni oluşacak il yönetim kurulu içinde bize destek olabilmeyi, çalışabilmeyi beyan etti. Arkadaşlarımızı seçerken Genel Merkez’le irtibat halinde olduk. Bursa için çalışacak kadroyu ortaya çıkarmış olduk. Bu kadar ilgi ve başvuru içinden seçim yapabilmek bizim işimizi zorlaştırdı. Nitelikli bir ekip başvurusu aldık. Yüzlerce insanın her birini yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirseydik hepsi bu işi yapabilecek isimlerdi. Yönetim kurulunun 14'ü kadın. Yönetimin yaş ortalaması 42 olarak belirlendi” dedi.
Yeni yönetim ekibinde 14 kadın bulunuyor. 3 kişi 18-25, 9 kişi 25-35, 9 kişi 35-40 yaş aralığında. 29 kişi ise 40 yaş ve üzerinde. Listede yer alan isimler şunlar:

Ayhan Salman (Başkan), Ali Erbay, Aslıhan Köse, Bülent Kandemir, Bülent Temelli, Canan Demirel, Elif Nur Öztürk, Embiya Akkuş, Emel Gözükara Durmaz, Emre Şen Koyuncu, Ercan Doğru, Esra Ulviye Sever Doğan, Faruk Görer, Feridun Özyüksel, Feyza Şükran Hakyemez, Gökay Bilir, Gökhan Yıldız, Gül Başkan, Güler Nalbant, Gülten Doğrul, Halide Serpil Şahin, Hüseyin Ömer Aybar, İbrahim Toprak, İdris Berkcan, İrfan Akkaya, M. Salih Yıldırgan, Mahmut Turan, Mehmet Zahit Yaman, Merve Ekmekçi, Muhammet Karaman, Muharrem Durmuş, Murat Cihantimur, Mustafa İlik, Mustafa Kaymaz, Mustafa Sayılgan, Mustafa Tarık Kaderli, Oktay Çiçek, Halis Mukul, Osman Şahin, Recep Güleçyüz, Recep İyigün, Recep Hakan Ziya, Sadettin Cangül, Salih Bahadır, Selime Yavuz Beyrek, Sema Sertalp, Sinan Kahraman, Tuncay Kiraz, Vedat Bayram Aydın, Zahide Arı.