Gülin ÖZDEMİR

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Mudanya Mütarekesi'nin imzalanışının 97. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 13. Mütareke Spor Oyunları Aikido Semineri ve Gösterileri Mudanya İlçe Spor Salonu'nda gerçekleşti. japon Aikıdo üstadı Hirotaka Takebayashi tarafından verilen eğitim iki gün sürdü. Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve her yaştan yaklaşık 120 bay, bayan aikido antrenör ve sporcuları Japon Eğitmen Takebayashi ve Aikido’nun ak yüzü Burhan Mocu olmak üzere usta öğreticilerden Bukıwaza (Silahlı Eğitim) dersi alarak iki gün boyunca teknik bilgilerini ve becerilerini geliştirme fırsatını buldu.

SEMİNERE YOĞUN İLGİ
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Tanser Kılıç, aikidonun yaygınlaştığını belirterek, “Aikido dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok yaygın şekilde ilgisi artan bir branş. Bir Japon savaş sanatı ve aynı zamanda disiplin sanatı. Egolarınızdan arınıp kendinizle barışıyorsunuz. Aikido, matematik gibi yaşamın her alanında size lazım olan bir sanat. “Aikido elit bir spor. sağlık için özel bir spordur Türkiye’de birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. "Biz gelecek gençlerle gelecek sloganı ile yola çıktık. Bu anlamda geçlerimizi eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler ile ülkemize, topluma ve ailelerine faydalı birey olma yolunda yetişmelerine yardımcı olamaya çalışıyoruz

PANİK YAPMADAN ÇÖZÜM
Aikido yapan insanlar öncelikle hayata daha pozitif bakabiliyorlar. Olaylara farklı açılardan bakabilme ve değerlendirme yeteneğini zamanla kazanan öğrenciler çözüm odaklı oluyor ve problemleri panik yapmadan çözebiliyorlar. Stratejik düşünebilme yeteneği kazanabiliyorlar. Vücutlarının daha esnek ve dayanıklı olabilmesinin yanında kondisyonel anlamda da daha iyi performans sergileyebiliyorlar. Mesela daha geç yoruluyorlar. Düzenli hareket etmenin vermiş olduğu kazanımlarla daha sağlıklı bir yaşam sürülüyor. Antrenman alanında bir çok farklı insanla çalışmak öğrencilere sosyal bir çevre kazandırıyor ve burada kurulan dostluklar günlük yaşamda da devam ediyor. 

KARAKTERİ AİKİDO GİBİ OLANLAR HAYATLARINDA BAŞARILI OLURLAR

Bilinçli veya tesadüfi gelsin fark etmez, aikido dojosundaki beklentinin ne olduğu çok önemlidir. Çoğu kimsenin doğal olarak işin başında aikido felsefesiyle ilgilenmediği çok açıktır. Budo dünyasına bakış açısı farklı bir perspektifte olan insanların hayalindekilerle dojodakiler örtüşmeyince yolun başında bırakmaları onlarında hayrınadır. Bir hobi kursunda veya spor faaliyetinde her türden insanla karşılaşabilirsiniz, ancak aikido'da durum böyle değildir. Gerçek aikido kendisini seçenek gibi gören insanları bünyesinde uzun süre barındırmaz, yani aikido kendi özü gibi kişileri kendisine çeker. Karakteri aikido gibi olan insanlar bu hayat boyu sürecek yolda başarılı olurlar.