İstanbul’da geçtiğimiz Cuma günü açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü’ne ilgi devam ederken, ağır tonajlı araçlarda YSS Köprüsü’nden geçmeye başladı. Vatandaşları bilgilendirmek ve uyarmak amaçlı polis ekipleri, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü son çıkışında uygulama yaptı. Yapılan uygulamada köprü yoluna girmeye çalışan araçlar durdurularak sürücüler uyarıldıktan sonra YSS Köprüsü’ne yönlendirildi. Çok sayıda sürücünün hale FSM Köprüsü’nü kullanmaya çalıştığı gözlendi. Köprü yoluna giren sürücülere herhangi bir cezai işlem uygulanmazken, cezai işlemin yarından itibaren yapılacağı öğrenildi.
Polis tarafından durdurularak YSS Köprüsü’ne yönlendirilen Feridun isimli TIR şoförü, “Gitmem gereken yol burası, elimdeki adrese göre Harem’e gitmem gerekiyor. YSS Köprüsü’ne gidersem benim için 100 kilometre fark ediyor, artık firma ile bunu tartışacağız. Yasak olduğu için giremedim ama ceza da kesmediler. Polis sadece uyarıyorum dedi” ifadelerini kullandı.

TEM Otoyolu trafiği rahatladı
Öte yandan, YSS Köprüsü’nün açılmasının ardından hafta başı ve sabah saatleri olmasına rağmen TEM Otoyolu’nda trafiğin akıcı olduğu görüldü. Sürücüler ise boş trafiğin keyfini çıkarttı.