Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı
Ahmet KUNDAKCI
Türk tarihinde ayrı bir yeri ve önemi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için bazım kurumlar şimdiden hazırlanmaya başladı. Bunlardan biri de Nilüfer Belediyesi... Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu anlamlı günde Nilüfer İbrahim Yazıcı Stadı'nda 7 bin 835 kişiyle dev bir Türkiye haritası oluşturulacaklarını açıkladı. Başkan Erdem, “Cumhuriyet kazanımlarına ve değerlerine her zaman sahip çıkacağımızı, bir kez daha omuz omuza vererek gösterelim istedik. Tüm Bursalıları Zafer Bayramı’nda birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.
 
BUGÜNLERİ ÖNEMSİYORUZ
İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda Bursa basınıyla buluşan Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin, milli bayramlar konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini dile getirirken, “Bu özel günler yani 30 Ağustoslar, 29 Ekimler, 19 Mayıslar, 23 Nisanlar ülkemizin kaderinin şekillendiği zamanlardır. Bu yüzden çok önemsiyoruz. Birileri 30 Ağustos’un halkın çoğunluğunu ilgilendirmediği gibi bir yaklaşım gösterse de Türk vatandaşları ve özellikle de Nilüferliler bu konuda oldukça hassas… 30 Ağustos, milletimizi sömürge durumuna düşmekten kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan bir zaferdir. O nedenle ‘Zafer Hepimizin’ diyoruz ve zaferin 97. yılında, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anmak için, çok sayıda gönüllünün katılacağı bir etkinliği İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda organize edeceğiz. Nilüferliler ve Bursalılar Bursa'da böyle bir tesisinde bulunduğunu bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 
 
NE YAPILACAK?
30 Ağustos günü 7 bin 835 kişi, İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda buluşup, içinde “Zafer Hepimizin” yazan dev bir Türkiye haritası oluşturacak. Memleketimizin her 100 kilometrekaresinin 1 kişiyle temsil edileceği bu harita, hava fotoğrafları ile ölümsüzleşecek. Bu karede yer almak isteyen vatandaşlar 30 Ağustos’ta saat 17.00’de açılacak kayıt masalarına gelerek kayıt yaptıracaklar. Fotoğraf çekim aşamasına gelinceye kadar alanda, konser, şiir dinletisi, halk dansları gösterisi etkinlikleri yapılacak. Güvenlik açısından 13 yaşından küçüklerin katılamayacağı etkinlikte, katılımcılara ulaşım kolaylığı da sağlanacak.