Erkan ŞEN

Valizleriyle Bursa’dan yola çıkan İhsan Gül ve Yunus Avşar isimli iki genç, tüm Türkiye’yi otostop çekerek geziyorlar. Gittikleri yerlerde kamp yapmayı da ihmal etmeyen gezginler, misafiri oldukları bölgelerin sakinleri tarafından da samimiyetle ağırlanmakta. Aynı zamanda tiyatro sanatçısı olan İhsan Gül, yolculuk boyunca çok eğlendiklerini ancak çoğu zaman zorluklarla karşılaştıklarının da altını çizdi ve ekledi: “Sponsorsuz bir yere kadar.”

BİZİ TAKİP EDİN

Özellikle uzun yol şoförlerinin kendilerine destek olduğunu kaydeden Gül, “Ast olan aslında zor olduğunu bilerek yola çıkmak. Biz bu yolun adını ‘memleketim’ koyduk ve halimizden memnunuz. Sponsor olmaması bizi sıkıntıya sokmakta mesela. Özellikle Bursalı firmaların desteğini beklemekteyiz. Ülkemizin her köşesini gezdikten sonradünya turuna da çıkmayı düşünüyoruz.Hatta ilk istikametimiz Batum olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yetkililerin desteği lazım tabi dünya turuna çıkabilmek için.İnstagram’daikituratipgelicez adıyla gezilerimizi paylaşmaktayız. Bu daha başlangıç, daha eğlenceli videolar ve blog yazılarımızla takipçilerimizin karşısına çıkacağız yeni dönemde” değerlendirmesinde bulundu.

ANADOLU’NUN GİZEMİ VAR

Maceraperest gençlerden Yunus Avşar ise gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Yolda tanıştığımız gezginlerin birçoğu ABD, Hollanda, Almanya, İsveç, Norveç ve Danimarka gibi yerleri gezip gördüğünü anlatmaktalar. Bu arkadaşlarımız maalesef Türkiye hakkında çok fazla bilgi sahibi değiller. Bizim araçlarımızdan biride toplumumuza ve özellikle yeni nesle kendi kültürümüzü aktarmak. Anadolu’nun gizli güzellikleri var. Tabi bu demek değil ki Türkiye’den başka ülkelere gitmeyeceğiz.”