Fatih AKKUŞ


Bursaspor, ligin 10. haftasında evinde Aytemiz Alanyaspor’u 2-0'lık skorla mağlup etti. Son dakikada Diafra Sakho’nun sakatlanmasıyla kadroda değişikliğe giden Samet Aybaba ilk 11’de Sakho’nun yerine Stancu ile maça başladı. Timsah sahaya kalede Okan Koçuk, defans hattında Ertuğrul Ersoy, Lasmin Latovlevici, Aurelien Chedjou ve Barış Yardımcı, önlerinde Aytaç Kara, Umut Meraş, Tunay Torun, Badji ve Burak Kapacak, forvette ise Stancu ile çıktı. 
FARK AÇILABİLİRDİ ANCAK
Hakemin ilk düdüğü ile birlikte Timsah saldırısı da başladı. Burak Kapacak ilk yarıda sağ kanattan bindirdiği topları Tunay Torun ile iyi kullanınca daha maçın başında futbolcular terlemeden durum 1-0 oldu. Tunay Torun’un sağ çizgiden açtığı ortaya arka direkte gelişine iyi vuran Latovlevici durumu 1-0’a getirdi. Daha sonrasında ise Stancu ile 6. Dakikada bulduğu pozisyondan boş dönen Yeşil Beyazlılar sıklıkla Aytemiz Alanyaspor kalesine gelmeye başladı. Stancu ve Burak Kapacak ile bulduğu pozisyonları harcayan Timsah, müsait pozisyonda topu kaleciye nişanlayan Tunay ve ardından yine kaleciyle karşı karşıya kalarak golü bulamayan Stancu ile farkı kaçırdı. İlk yarının son dakikasında sahneye Aytaç Kara çıktı. Soldan gelip ceza sahasına giren Aytaç penaltı noktasından vurduğu topla durumu 2-0’a getirdi. 
BAŞLADIĞI GİBİ GİTTİ
İkinci yarı ise başladığı gibi bitti. İkinci yarının başında ilk 7 dakikalık bölümde Aytemiz Alanyaspor baskı kurmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Daha sonrasında ise Yeşil Beyazlılar baskıyı kurdu ve rakip kalede gol aramaya başladı. Aytaç Kara ve Stancu ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince Samet Aybaba oyuna Lima’yı aldı. Maçın son düdüğü 2-0 Bursaspor lehine çaldı. Maçtan sonra ise maç içerisinde tartışan kaptan Ertuğrul ve tecrübeli isim Barış Yardımcı’yı el ele tribüne çağıran taraftar ikiliyi de barıştırdı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da maçtaydı.