AK Parti kurmayları, kararı alınan 4 ilin yanı sıra, 6 il belediye başkanının değiştirilmesi için de çalışma yapıldığını dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa ettirilecek belediye başkanları ile ilgili “Benim şanım, şerefim var dersen kusura bakma ama partinin şerefi, herkesin şerefinin, şanının çok daha ötesindedir” diyerek, fitilini ateşlediği değişim operasyonunun 15 gün içinde başlayacağı öğrenildi. Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le görüşmesinde, ‘devam etmesi’ yönünde herhangi bir mesajı vermediği öğrenilirken, parti kurmayları “Gökçek konusunda geri adım atılması söz konusu değil” değerlendirmesi yaptı. Parti yöneticileri, hem Gökçek’le ilgili sürecin de Balıkesir, Niğde ve Bursa belediye başkanları ile ilgili istifa sürecinin 15 gün içinde başlayabileceğini dile getirdi. Ayrıca, İstanbul’da değiştirilmesi planlanan bazı ilçe belediye başkanları ile ilgili raporların da hazır olduğu ifade edildi.

İHRAÇ GÜNDEME GELEBİLİR

 

AK Parti kurmayları, belediye başkanları ile ilgili değişim sürecinin yılbaşına kadar tamamlanacağını dile getiriyor. Ayrıca 6 civarında il belediye başkanının değiştirilmesi için çalışma yapıldığı öğrenildi. Parti yöneticileri, istifa ettirilecek belediye başkanlarının bu karara karşı geleceklerini düşünmüyor. Ancak, genel merkezin aldığı kararlara itiraz edenlerle ilgili ihraç mekanizmasının gündeme geleceği belirtiliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ‘istifayı kabul etmediğine’ yönelik kararı nedeniyle de bir disiplin sürecinin başlatılacağı öğrenildi. Uğur’un geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için birkaç kez randevu istediği, ancak bu talebe olumlu cevap gelmediği belirtiliyor. Erdoğan’ın geçen hafta Gökçek’le görüştüğü saatlerde, Uğur’la da görüştüğü iddia edilmiş, ancak bir görüşme yapılmadığı bizzat Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama ile duyurulmuştu.

KONGRE SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta sonu Afyonkarahisar’da yapılan AK Parti’nin istişare toplantısında özellikle, kongre sürecinde sıkıntı yaşanan illerin milletvekilleri ile tek tek görüşmeler yaptığı öğrenildi. Erdoğan’ın, mevcut il başkanlarının yerine önerilen isimlerle ilgili milletvekillerinin görüşlerini aldığı belirtildi.