Gemlik Şahinyurdu kırsal mahallesinde oturan F.D., 2013’te özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi ve taburcu oldu. Aynı yılın haziran ayında aileye telefon açıp aşı için bebeğin sağlık ocağına getirilmesini isteyen sağlık görevlileri, çelişkili ifadelerden şüphelenince polisi bilgilendirdi. Polis, olay tarihinde 21 yaşındaki F.D. ile annesi 40 yaşındaki N.G. ve babası 45 yaşındaki S.G.'i gözaltına aldı. N.G., kızının dünyaya getirdiği bebeğin babasının kendisiyle de ilişkiye giren Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 38 yaşındaki M.C. olduğunu iddia etti. N.G., doğumdan hemen sonra, kucağındaki bebekle buluştuğu M.C.’in silahla kendisini tehdit edip bebeği boğdurduğunu, ardından cesedini evlerinin bahçesine gömdüklerini, kızını bir süre sonra başkasıyla evlendirdiğini söyledi.

Bu ifadeden sonra gözaltına alınan polis memuru ile diğer 3 sanık tutuklandı. Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava devam ederken N.G. dışındaki 3 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan DNA testinde bebeğin annesinin F.D., babasının ise M.C. olduğu ortaya çıktı. Yapılan yargılama sonrası mahkeme heyeti, suçu sabit görülen F.D., ile M.C. ve N.G.'e 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, S.G.'e ise 'suç kanıtlarını karartma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. T.G., ise beraat etti. Mahkemenin bu kararı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na tebligat yapılmadığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından usulden bozuldu.

Bursa 3.’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar M.C., Nuray Güven ile tutuksuz sanıklar S.G. ve oğlu T.G., ve avukatları katıldı.

N.G.,ise, savunmasını yazılı olarak mahkemeye verdiğini, M.C.’in bebeği boğarak öldürdüğünü belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti. Tutuksuz sanıklar S.G. ile T.G., suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerini istediler.

Mahkeme kısa bir arasından ardından açıkladığı kararında, M.C., N.G ve F.D.’e ağırlaştırılmış müebbet, S.G.’e ise 'delilleri karartma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. T.G. ise beraat etti. Halen elektronik kelepçeli olan F.D’in kararın Yargıtay tarafından onaylanmasından sonra cezaevine gireceği bildirildi.