Özkan YILDIRIM

Geçtiğimiz yıl bugünlerde gerçekleşmiş olan yerel seçimlerde İvazpaşa Mahallesi Muhtarlığı için aday olan ve çok az bir farkla kaybeden muhtar adayı Mehmet Doğan ile geçmiş bir yılı ve daha önceki dönemleri değerlendirmiş olduğumuz kapsamlı, bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

DEĞİŞİM İÇİN ADAY OLDUK

  •       Mehmet Bey öncelikle bizleri konuk ettiğiniz için  teşekkür etmek istiyorum.En başta kısaca sizi bir tanıyalım, sonrasında geçmiş  1 yılla ilgili bir değerlendirme yaparsanız sevinirim?

Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1978'den beri İvazpaşa Mahallesi'ndeyim. 1993'ten itibaren ayrıca mahallemizde esnaf olarak çalışmaya başladım, burada dükkanımız var. Geçtiğimiz yıl yapılan  muhtarlık seçimlerinde aday oldum, bir şeyler yapmak istedik, bir şeyler değiştirmek istedik mahallemize hizmetlerin gelmesi için çabaladık ama çok az bir farkla aşağı yukarı 30 oy biz alsaydık, biz kazanacaktık. Tabii bizde küsmek yok, darılmak yok, her zaman insanlarımızla iç içeyiz birlikteyiz, istişarelerimizi devam ettiriyoruz, genel olarak  insanlarımızda  pişmanlık var. Onu çok net görebiliyorum, gelecek seçimler için elimizden geldiğince çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kesinlikle bu  işi bırakmayacağız, seçim zamanı geldiğinde tekrardan adayız.

   ESKİ TAS, ESKİ HAMAM

     Geçtiğimiz seçim öncesinde de sizinle çalışma yapmıştık biliyorsunuz Mehmet Bey, ve bir çok  eksiklikten bahsetmiştiniz, mahallenizde yapılması gereken hizmetlerle ilgili uzun uzadıya konuşmuştuk. Değişiklikler oldu mu mahallenizde bu son  365 günde?

Hiçbir adım atılmadı ileri gidilmedi, bizim gayet güzel vaatlerimiz  vardı. En azından bir taksi durağı getirecektik onu bile daha yapamadılar bırakın Taksi durağını çocuk parkı bile yapılamadı hala... Sadece işte bir kazma atılabildi. Biz geldiğimizde büyük bir değişim olacaktı ama sonuçta takdir İvazpaşa Mahallesi sakinlerinin.

  •       Uzun zamandır gördüğümüz kadarıyla İvazpaşa’ya hiçbir yatırım , hizmet gelmemiş. Eski tas, eski hamam şeklinde devam ediyor bunu neye bağlıyorsunuz?

Ben 1978'den beri İvazpaşa’dayım,  o yıldan beri bu mahalleye doğru düzgün  hiç hizmet gelmedi. Diyorlar ki;”doğalgaz”. Doğalgazla Muhtarlığın hiçbir bağlantısı yok. Devlet, Botaş zaten bütün mahallelere bütün şehre hizmet getiriyor hatlarını döşüyor. Sen çocuk parkıyla ilgileneceksin, jimnastik alanı açacaksın, taksi durağı getireceksin, ulaşımda kolaylıklar sağlayacaksın. Artık muhtarlar ikametgahta vermiyor insanlar kaymakamlıktan gidip alıyorlar yani muhtarın görevi belediyelerdeki birebir görüşmelerle bu hizmetleri getirebilmek, insanlar da büyük bir memnuniyetsizlik var 4 sene kaldı inşallah 4 sene sonra bu yanlış düzelecektir diye düşünüyorum.

Bu gidişle, bu zihniyetle bir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Çünkü 1 senede değil 15 senedir değişmeyen gidişat bu son 4 senede değişir mi?. Üç dönemdir, insanlarımız maalesef hizmet fakiri olmamıza rağmen yetki verilmesi akıllara zarar ama inşallah bunu 2024'te sonlandıracağız.

AĞAÇLAR BİLE BUDANMIYOR

 

  •    Son olarak,  örneğin Mehmet Bey, Bursa'da birçok mahallede coronavirüs tehlikesi nedeniyle otobüs durakları, parklar, bahçeler hatta bazı  mahallelerde sokaklar, caddeler bile dezenfekte ediliyor, temizleniyor ,bu tür  çalışmalar oluyor. Peki mahallenizde bu tür çalışmalar oldu mu?

Yok ben sabahın beşinden, gecenin birine kadar buradayım. 7/24’'e  yakın buralardayım, hep  halkla iç içeyim böyle bir çalışma mahallemizde olmadı. İvazpaşa Caddesi üzerindeki ağaçlar bile budanmıyor. Bırakın bu tür dezenfekte çalışmalarını, telefon açıyoruz belediyeye bu ağaçların budanması ile ilgili bize  “muhtarınızın dilekçe vermesi lazım o şekilde ilerliyor işleyiş” diyorlar ama kimse arayıp sormadığı için buradaki ağaçlar bile budanmıyor, bırakın diğer hizmetleri.

EVDE KAL TÜRKİYE EVDE KAL İVAZPAŞA..

  •      Peki, Mehmet Bey son olarak İvazpaşa Mahallesi sakinlerine ne gibi  mesajlarınız  olacak?

Öncelikle şu an sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz... Herkes sağlıklarına, sıhhatlerine dikkat etsin, mecbur kalmadıkça çok fazla sokaklara çıkmasınlar. Bu günler gelip geçici günler. Sağlık Bakanlığının başta olmak üzere devlet büyüklerimizin söylemiş olduğu telkinleri uyarıları göz ardı etmesinler. Elbette bu sıkıntıyı süreçten  ülke  olarak çok daha güçlü olarak çıkacağız. Biraz sabırlı olsunlar, evde kalsınlar.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

MAHALLEYE HİZMETİN GELMESİ İÇİN AKTİF, KOŞTURAN MUHTAR  ŞART

Yıllardır İvazpaşa doğru düzgün hizmet almadı, halkımız ilk seçimde inşallah bu değişimin önünü açacak. Çünkü bizim birçok vaadimiz güzel bir ekibimiz vardı, bütün ümidimiz bu değişimin sağlanması, daha şimdiden çalışmalarımızı yapıyoruz dükkanımızda halkımızla, dostlarımızla, müşterilerimizle, istişarelerde bulunuyoruz. Verdiği oyun boşa gittiğini düşünen pişman olan birçok mahalle sakinimiz var burada. Esnaf olduğumuz için birçok köye cenazeler dolayısıyla veya diğer faaliyetler dolayısı ile gidiyorum. Orhaneli’nin, Keles’in dağ köylerinde, 30 –40- 50 -60 hanenin olduğu köylerde bile bizim buradaki çocuk parkından çok daha güzel parklar, burada hiç olmayan jimnastik aletleri var ama binlerce kişinin yaşadığı bizim mahallemizde hiçbir şey yok. İnsanlar için bu spor aletleri, oyuncaklar, parklar çok önemli. Elbette bunlarla ilgili girişimlerde bulunulması lazım oturduğun yerden yapılacak  işler değil bunlar. İstersen, ısrarcı olursan, takip edersen bu tür hizmetler gelir. Nasıl biz dükkanımızda sabahın beşinden gecenin birine kadar hizmet etmeye çalışıyorsak muhtar olduğunda da halk için hizmet almak için çalışman lazım. Devletin verdiği kömürleri insanlara dağıtmakla muhtar olunmaz. Muhtarlık taksi durağı getirmekle olur. Niye biz 4-B'yi kullanamıyoruz, 4-A hattını uzatamıyoruz. Niçin biz İhtisas Hastanesi'ne otobüsle gidemiyoruz? Bunlar hep bizim  vaatlerimizdi ama inşallah 2024'ten itibaren halkımızın teveccühüyle bunların hepsini yapacağız. İvazpaşa’da yaşayan Mahalle sakinlerime, vatandaşlarımıza son olarak selamlarımı iletmek istiyorum bu  sıkıntılı günlerde  sağlıklarına dikkat etmelerini, mecbur kalmadıkça pek fazla dışarıya çıkmamalarını, evlerinde kalmalarını ısrarla önermek istiyorum. Herkese selamlarımı iletiyorum.