Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Yıldırım Belediyesi tarafından Piremir Mahallesi’ne kazandırılan Piremir Kapalı Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkanvekili Bülent Kandemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
2020 FEN İŞLERİ YILI
Yıldırım’a değer katacak, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini arttıracak modern bir fiziki mekanın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Hedefimiz hemşehrilerimiz için nitelikli sosyal yaşam alanlarını oluşturmak, bunları korumak, geliştirmek ve bu hizmetlerden, imkanlardan vatandaşlarımızın en güzel bir şekilde hizmet almasını sağlamaktır. Bir yandan yaşam standartlarını arttırırken diğer yandan da şehrin mekânsal alanda değişimine, gelişimine katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bugüne kadar başta imar düzenlemeleri olmak üzere birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılan imar planlarının, imar uygulamalarının kalıcı bir şekilde çözüm bulması için neticelerini bakanlığımızın, meclisimizin çalışmalarında göreceğimizi ümit ediyorum. Bizler Yıldırım Belediyesi olarak sosyal yaşam alanlarının daha nitelikli hale getirilmesi adına 2020 yılını ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettik. Çevre ve temizlik noktasında, park ve bahçelerin ihya edilmesi noktasında ve yolların, kaldırımların düzenlenmesi noktasında ciddi atılımlar gerçekleştireceğiz. Bu minvalde bizim dönemimizde 500 bin metrekare alanın üzerinde bir alanı aktif yeşil alan olarak ilçemize kazandırarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.
 
Piremir Mahallesi’nde 30 yıllık bir özlemi gidererek bölgeye kapalı bir pazar alanı kazandırdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Bu mekan 12 bin 500 metrekarelik, 283 pazar tezgahı alanıyla ve pazar günlerinin dışında yaklaşık 150 araçlık otoparkıyla bölgemize hizmet verecek önemli bir mekan olacak. Burası modern bir tesis; kafeteryasıyla, bebek bakım odalarıyla, zabıta güvenlik noktasıyla, mescidiyle birlikte bir bütüncül olarak bölgeye hizmet edecek önemli bir mekan. Ulaşım noktasında ise hem Musababa hem de Zümrütevler bölgelerine servis araçları koyarak ulaşım sorununu ortadan kaldırdık. İnşallah bundan sonraki süreçte, başta Mimarsinan Güllük Kapalı Pazar Yeri olmak üzere mahallerimizdeki açık pazar alanlarını, sokak pazarlarını kapalı pazar alanı olarak faaliyete almaya gayret edeceğiz. Piremir Kapalı Pazar Alanımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Bu işin mutfağından gelen biri olarak esnafın açık pazar yerlerinde çektiği sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade eden Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, her türlü olumsuzluklarla baş eden esnafın kapalı pazar yerlerini çoktan hak ettiğini belirtti. Açılışın ardından Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Piremir Kapalı Pazar Yeri’nde tezgah açan pazarcı esnafını tek tek dolaşarak sohbet etti. Pazar alışverişi için gelen vatandaşlar ise Başkan Yılmaz’a hizmetleri dolayısıyla teşekkürlerini iletti. (Yıldırım Belediyesi Basın Bürosu)