Fatih AKKUŞ

Bursaspor, Fenerbahçe deplasmanında gösterdiği performansı sırasıyla Kayserispor ve Konyaspor maçında da sahaya yansıtınca taraftar takımı bağrına basmış ve aradaki buzlar erimişti. Beşiktaş maçı öncesi ortaya çıkan görüntüler hoş olmasa da Bursa için önemli olan bu karşılaşmadan da yüzünün akıyla çıkması oldu. Kartal karşısında son dakikada yeni transfer Sakho ile golü bulan Yeşil Beyazlılar milli arayı da kondisyon yükleyerek geçirdi. Samet hocanın verilen arayı iyi değerlendirmesi kısa sürecin takıma ilaç gibi geleceğini gösteriyor. Camia ise takıma güveniyor. Özellikle sosyal medyada taraftar “Zaman geçtikçe daha da güzelleşecek ve can yakacak bu takım” mesajı vermekte.

BURSA’DA MAÇ GÜNÜ

Milli takımlara verilen arayı değerlendirmek için Cumhuriyet Kupası’na katılan Bursaspor bir hazırlık maçı da İnegölspor ile yapacak. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde bugün saat 19:00’da başlayacak karşılaşma sadece basın mensuplarına açık olacak. Taraftarlar karşılaşmayı Bursaspor TV ve Bursaspor Youtube kanalından canlı yayınla izleyebilecek. Milli Takımda olan futbolcular dışında gençleri özellikle oynatmayı ve takıma adapte etmeyi planlayan Samet Aybaba kadroyu taraftarın beğenisine sunacak.

Ay Yıldız’ın kalesi Timsah’a emanet

Timsah, altyapısından çıkardığı kalecilerin hepsini kendi yaş kategorilerinde milli takımlara yollayarak Türkiye’de bir ilki başardı. Aynı zamanda en genç kaleci triosuna sahip olan Bursaspor, Harun Tekin’in Fenerbahçe’ye transferinden sonra kalesini teslim ettiği genç file bekçisi Okan Koçuk’u da A Milli takıma göndermenin gururunu yaşıyor. Ataberk Dadakdeniz ve Muhammet Şengezer de kendi yaş kategorilerinde milli takımlarda boy göstermekte.

Rize maçıyla coşacağız

Yeşil Beyazlıların tecrübeli kanat oyuncusu Yusuf Erdoğan verdiği bir röportajda “Ülkemizde futbol skor oyunu olarak görülüyor ancak bizim taraftarımız emeğimizin farkında. Bizleri alkışlıyorlar. Bu hafta Çaykur Rize maçıyla sonuç almaya da başlarız” dedi. Sivas ile deplasmanda karşılaştıkları Cumhuriyet Kupası maçını da değerlendiren Erdoğan, “Bizim için iyi bir hazırlık maçı oldu. Kupayı almak isterdik fakat olmadı. Futbol anlamında genç kardeşlerimizi gördük. Eksikleri tespit ettik. İyi bir takım olma yolunda gidiyoruz. Bu oyun anlayışıyla, bu arkadaşlıkla güzel bir Bursaspor izleteceğimize eminim” şeklinde konuştu.

ARKADAŞLIĞIN MİMARI SAMET HOCA

Geçtiğimiz yıla oranla başarılı bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Erdoğan, arkadaşlık ortamının da bunda büyük katkısı olduğunu belirtti. Yusuf Erdoğan, “Takımda dostluğun pekişmesinde hocamızın da ciddi katkıları var. İkili ilişkilerimiz çok iyi. Hoca bazen arkadaş, bazen teknik direktör, bazen abi gibi davranıyor. Takıma iyi insanlar geldi. Benim için önce karakter sonra futbolculuk. Karakter anlamında kaliteli insanların aramıza katıldığını görüyorum. Bunlar önemli ayrıntılar ve başarıya götüren etkenler” dedi.

Sakho iyi futbolcu

Yeşil Beyazlı camiaya transferin son gününde dâhil olan Diafra Sakho ile alakalı da net konuşan Erdoğan, “Sakho son gün aramıza katıldı. İlk maçında gol attı. Takıma mutlaka katkısı olacaktır. İyi bir futbolcu kazandık diye düşünüyorum. Önemli bir karakter. Ben de asistlerime devam etmek istiyorum. Son 7 maçta 4 asistim var. Gollerle devam ettirirsem daha iyi olacak. Çok çalışıyorum, elimden geldiği kadar Bursaspor’a katkı sağlama gayretindeyim” ifadelerini kullandı.

KUPANIN ADI YETER

Sivasspor ile oynadıkları ve kaybettikleri Cumhuriyet Kupası hakkında açıklama yapan Samet Aybaba, “Kupanın bir kere adı çok anlamlı. Cumhuriyet Kupası’nda oynamak bize büyük mutluluk verdi ancak daha çok seyirci beklerdim tribünlere. Dolmalıydı tribünler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Herkes bir olacak

Genç oyuncular için sürekli bir şeyler yapmaya çalışan ve bunu her fırsatta tekrarlayan Samet Aybaba, “Oyuncularımızdan eksik olanlar çok fazla. Bu durumda olan gençler de var, tecrübeliler de. Onlar için çok iyi bir 90 dakika oldu. Planımız hafta içinde de tesislerimizde böyle karşılaşmalar yapmak. Performans olarak bütün oyuncularımı aynı düzeye getirmek istiyorum. Ben hepsine güveniyorum. İyi çalışıyorlar. Zamanla çok daha iyi olacaklarına eminim. Bu takım göreceksiniz ki çok daha iyi durumlara gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.