28 Şubat sürecinde mahkûm olan tutukluların mağduriyetleri hâlâ sürüyor. Çoğunun yargı kararlarında FETÖ’cü hâkimlerin imzası bulunmasına rağmen yeniden yargılanma yolu açılmadı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendilerine kumpas kuran hâkim ve savcılarla yan yana hücrelerde kalıyorlar. 28 Şubat avukatlarından Hamza Uçan bu hukuksuz yargılamaları, o dönemde yaşananları ve Doğan medyasının rolüne dikkat çekti. “FETÖ 28 Şubat’ta etkin rol oynadı” diyen Hamza Uçan özetle şunları söyledi: 

500 KİŞİ ADALET BEKLİYOR 
28 Şubat Türkiye’nin kanayan yarası... Yaklaşık 500 Müslüman içerde suçsuz yere yatıyor. Herhangi bir somut delil göstermeden yüzlerce kişiyi gözaltına aldılar. Sahte örgüt üyeliği uydurdukları için itiraz etme şansları imkânsızdı. Neredeyse tamamının avukatı da yoktu. FETÖ’cü polisler tarafından emniyet içinde düzmece mahkemeler oluşturuldu. Burada zorla, tehdit edilerek naylon dosyalar oluşturulup altına imza atılmaları istendi. Bunu yapmak istemeyenler ise türlü işkencelere maruz kaldı. O kadar abartmışlardı ki 9-10 yaşlarındaki çocuklarını ve eşlerini o ortamlara getirip onların gözü önünde her türlü pisliği yapıyorlardı. Neler çekmediler ki! 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevdeyken 200’den fazla sol örgüte üye kişilere tahliye yolu açtı. Şu an, bu insanlara yönelik bir işlem yapılmış değil. Bunlara neden işlem yok? Siyasi mecra ve özelikle muhafazakâr kesim bu hadisede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar cesur olamıyor. Sadece siyasiler değil medya da sessiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbenin mağdurlarından Yakup Köse’yle buluşmasında dediği gibi; bu süreçte medyaya önemli görevler düşüyor. Medya, işin içinde FETÖ olduğu için biraz kaçıyor. Topa girmek istemiyor. Bunun yanında bir de olaya marjinal bakıyorlar. 3-5 cesur gazeteci dışında gerçekten üzerinde duran yok. 

TALİMAT BEKLEMEDEN YAPIN! 
Siyasiler kısmına geri dönersek; bir vekilin üzerine düşen yükümlülüğü yapması için talimat beklemesine gerek yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan samimiyetle işe bakıyor. Ama görev bekleyen, ödül peşinden gitme dürtüsüyle hareket edip bir şeylerden pay çıkarmak isteyenler var. Ödüllenme değil dava bilinciyle hareket edilmesini bekliyoruz. 

FETÖ-DOĞAN ORTAKLIĞI 
28 Şubat’ta atılan manşetler binlerce insanın hayatını karartı. Doğan medyasının parmağı kesinlikle var. Darbeye zemin hazırladılar. Başlıklarıyla meşrulaştırdılar. Demokrasi adı altında özgürlük naraları atarak göz göre göre yaptılar. Proje 15 Temmuz sonrası da devam etti, ediyor. Sistematik yapıyorlar. Aktörler değişiyor ama plan aynı. Bunun en somut örneği FETÖ’cüleri aklamak ve süreci sulandırmak için İsmail Saymaz’ın yaptığı ByLock röportajı... Burada açıkça FETÖ ile iş birliği örneği görüyoruz. 

AF İSTEMİYORUZ ÇÜNKÜ SUÇ YOK 
Kesinlikle af isteyen yok, çünkü ortada suç yok. Boş yere yatan bu insanların hakkını istiyoruz. Mağdurların muradı, yapmadıkları şeylerin hesabı verilsin. FETÖ polisiyle kurulan bir kumpas açıktır. Meclis araştırma raporu bütün bu anlatılanları doğrular nitelikte. Yeniden davalar açılıp adil yargılama olsun. Gerçek hukuki süreç işlesin çıkan sonuca razıyız.