Ahmet KUNDAKCI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısına konuk olan Bursa Valisi İzzettin Küçük, seçim güvenliğine ilişkin olarak Bursa’da yapılan çalışmaları anlattı. Basın Kültür Sarayı’ndaki BGC Yönetim Merkezi’nde Nuri Kolaylı başkanlığında gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Vali İzzettin Küçük, “Bilindiği gibi seçim ve oy kullanma işlemleri, yargının kontrolünde gerçekleşecek. Mülki idare yetkili. Bütün konular hâkim denetiminde ve gözetiminde olacak” dedi. Kesin sandık listelerinin henüz açıklanmadığını ancak Bursa’da 6 bin civarında sandık olacağını tahmin ettiğini ifade eden Vali Küçük, seçmen sayısının da 2 milyon 100 bin civarında olacağını kaydetti. Seçmenin büyük bölümünün polis yetki alanında, 200–250 bin arasındaki seçmenin de jandarma bölgesinde oy kullanacağını bildiren Küçük, “İnsanların güven içinde seçim çalışmalarını temin etmek ve oy kullanılmasını, sağlıklı olarak sayımını sağlamak en önemli yükümlülüğümüz. Oy verme günü hiçbir sıkıntıma mahal vermemek için bütün tedbirlerimizi alıyoruz” diye konuştu.

ŞİMDİDEN PLANLIYORUZ

Vali Küçük, şöyle devam etti: “Elektrik kesintisi, trafo ve benzeri sıkıntıların yaşanmaması için her şeyi şimdiden planlıyoruz. Ceza ve tutukevlerindeki vatandaşlarımızın listesi ile evlerinde bakım gören hasta ve muhtaçların listelerini oluşturuyoruz. Bu vatandaşlarımızın sorunsuz olarak oylarını kullanmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca, seçim günü belirli yasaklar olduğu biliniyor. Okul kantinlerini kapalı tutma kararı aldık. Okullardaki kamera sistemlerini inceliyor ve aksaklık varsa düzeltilmesi için teknik çalışmaları yaptırıyoruz. Şu anda bakım çalışmaları devam ediyor. Eksiklik ve aksaklıklar gideriliyor. Bursa’da sakin bir seçim atmosferi var. Hiçbir gerginlik yaşanmıyor. Ramazan boyunca da bu sakinliğin devam edeceğini düşünüyorum. Gözlemlerime göre Bursa’da gergin bir seçim olmayacak.”

Huzur ortamı korunmalı

BGC Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Başkanvekili Fuat Kars, Başkan Yardımcıları Hakan Işıkkent, İhsan Altıkardeş, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kundakcı, Ersin Yıldıran, Hülya Saatçi, Mehmet Ali Ekmekçi, Musa Öztürk, Ruhi Berber, Ali Ufuk Alıntaş ve BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç ile BGC İdare Müdürü Sedef Işıkkent’in de yer aldığı toplantıda Bursa’nın bir huzur kenti olduğunu ifade eden Vali Küçük, şöyle devam etti: “Bursa duygusal bir şehir değil. Olay anında o anın ateşiyle, sıcaklığıyla tepki veren bir şehir değil. Geleceği gören ve ona göre davranan bir şehir. Bu çok önemli bir özellik. Sadece toplumların hayatında değil, insan hayatında da iki adım, üç adım sonrasını düşünen ve ona göre hareket eden bir anlayış hakim olmalı. Bu tür insanlara şiddetle ihtiyacımız var.”

'Çukur'a düşen racon kesiyor!

Sohbet sırasında televizyon dizilerinin şiddete özendirici sahnelerinden rahatsız olduğunu dile getiren Vali Küçük, "Sanki hepsi anlaşmış gibi her akşam mafyavari diziler gırla gidiyor. 'Çukur', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kurtlar Vadisi' ve benzeri filmlerden etkilenen gençlerimiz ertesi gün sokağa çıkıp racon kesiyor. İnsan öldürmeyi bu kadar basite indirmek doğru değil. Aileler bu konuda dikkatli olmalı. Medya kuruluşları da daha özenli hareket etmeli” açıklamasında bulundu.

Özlüce artık Bursaspor’un

Bu sezon mali krizlerden kurtulamayan Bursaspor'a müjde Vali İzzettin Küçük'ten geldi. Güzel haberi BGC ziyaretinde veren Küçük, yeşil beyazlı kulübün yaşadığı mali krizin en büyük sebeplerinden birinin halen kullanım hakkı karmaşasının devam ettiği Özlüce Spor Tesisleri olduğunu ifade ederek, tesislerin bedelsiz olarak Bursaspor'a devredildiğini söyledi. Küçük, "Yazışmalar başladı. Kesinleşecek ve Bursaspor'a verecekler tesisi. Çünkü bu sistemde takım 10-12 milyon TL para vermek zorunda kalıyor. Gençlik Spor Bakanlığı'na devrediliyor. Diğer takımlarda olduğu gibi kullanım hakkı Bursaspor'a verilecek" dedi.